nieuws

Bibliotheekleden Noord-Veluwe lenen bijna 125.000 e-books

Sinds de start van het landelijke e-bookplatform voor bibliotheken in 2014 hebben de leden van Bibliotheek Noord-Veluwe al bijna 125.000 e-books geleend. In totaal zijn er 123.394 e-books geleend t/m 30 juni 2019. Dat blijkt uit de cijfers van de Koninklijke Bibliotheek (KB).

Het e-bookplatform is te vinden op www.onlinebibliotheek.nl. Bibliotheekleden kunnen een keuze maken uit ruim 25.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand wordt het aanbod vernieuwd met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Bonita Avenue en John Flanagan meest geleend
Naast het aantal uitleningen per Bibliotheek heeft de KB ook een top 10 gepubliceerd van de meest geleende titels voor de jeugd en volwassenen van januari t/m juni 2019. De top 3 voor volwassenen bestaat uit Bonita Avenue van Peter Buwalda, Zomerhuis van Linda van Rijn en Lokaas van Lee Child. Saskia Noort staat twee maal in de top 10, zowel Stromboli als Huidpijn zijn dit jaar al veel gelezen.

De top 3 voor de jeugd bestaat uit De clan van de Rode Vos, uit de Grijze Jager reeks van John Flanagan, De meisjes van Emma Cline en Wild van Mel Wallis de Vries. Er staan nog vier andere boeken van John Flanagan in de top 10: De ruïnes van Gorlan, De dragers van het Eikenblad, de Caldera en De keizer van Nihon-Ja

Digitaal spreekuur

Wil je meer weten over de e-books van de bibliotheek of heb je hulp nodig bij het aanmaken van het account of het lenen van de e-books? Kom dan naar het digitale spreekuur van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat is iedere maand in iedere gemeente van het werkgebied. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning over de apps en e-books van de bibliotheek. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Data volgende spreekuren

De komende spreekuren zijn:

maandag 2 september Hattem, dinsdag 3 september Elburg, woensdag 4 september Heerde, donderdag 5 september Epe en vrijdag 6 september Wezep, steeds van 14.00 – 17.00 uur.

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.