bibliotheek epe

Bibliotheken weer dagelijks open!

Sinds 6 juli zijn de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe weer dagelijks op de normale bemande openingstijden geopend.
Door de corona maatregelen waren de vestigingen om de dag open, maar na de versoepelingen van 1 juli is dagelijkse openstelling weer mogelijk.
Directeur Hetty van de Weg is opgelucht “Het is zo fijn dat onze leden nu weer dagelijks naar de bibliotheek kunnen komen. De zomervakantie is altijd een drukke periode voor de bibliotheek. Iedereen kan nu voor het vakantieleesplezier weer terecht in de eigen bibliotheekvestiging.”
Dat er behoefte is aan papieren boeken blijkt wel uit het succes van de AfhaalBieb, in 9 weken tijd zijn er meer dan 1.650 verrassingstasjes uitgeleend, gevuld met 6 boeken, tijdschriften of dvd’s in het favoriete genre van de lener. Daarnaast werden er net zo veel tasjes met gereserveerde media door de leners opgehaald.
Ook van de gratis digitale mogelijkheden werd veel gebruik gemaakt tijdens de corona maatregelen. Het aantal geleende e-books en luisterboeken verdubbelde bijna vergeleken met vorig. Ook maakten honderden bibliotheekleden gebruik van de ThuisBieb app.
Maar de Bibliotheek Noord-Veluwe doet meer dan boeken uitlenen. Van de Weg vervolgt: “De Taalpunten zijn weer gestart, taalpuntdocenten en vrijwilligers kunnen weer op een veilige manier helpen bij vragen over taal. Het belang van taal is de afgelopen periode weer heel duidelijk geworden. Er is zo veel informatie bij winkels en overheidsinstellingen die alleen schriftelijk beschikbaar is. Laaggeletterden wisten daardoor niet altijd wat de maatregelen inhielden. En we zullen zo snel mogelijk na de zomer ook onze digitale trainingen weer opstarten. Ook het belang van digitale vaardigheden is de afgelopen periode weer heel duidelijk geworden. Als Bibliotheek Noord-Veluwe vinden we het belangrijk om de inwoners te helpen om taal- en digitaalvaardig te worden.”
Zie voor de openingstijden per vestiging https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/adressen-en-openingstijden.html

Van de Weg heet iedereen van harte welkom in de Bibliotheek Noord-Veluwe