nieuws

Bjarne Pechler uit Epe heeft bijna 6400 euro ingezameld voor het Longfonds

EPE – Bjarne Pechler (37) uit Epe heeft onlangs de marathon van Parijs gelopen. Op zich natuurlijk al bijzonder. Maar aan zijn vele trainingen en uiteindelijke sportieve prestatie kleefde een bijzonder extra tintje. De eigenaar van conferentiehotel Villa Heidebad in het Eper buurtschap Wissel, zamelde hiermee namelijk geld in voor een goed doel. Door de marathon te lopen heeft hij uiteindelijk bijna 6400 euro voor het Longfonds binnengehaald.

Vanwaar dit goede doel? Bij Bjarne’s schoonmoeder Joyce is de longziekte COPD vastgesteld. Ze staat inmiddels op een wachtlijst voor twee nieuwe longen. De daadwerkelijke transplantatie kan nog best even duren. Bjarne: “De impact van COPD is groot. Dat ervaart ook onze familie. Vandaar dat ik iets wilde doen voor het Longfonds.”

Bjarne heeft de marathon op 7 april gelopen. Hij deed dat overigens niet alleen voor zijn schoonmoeder. Bjarne: “Toen onze zoon Faes wat jonger was, leed hij aan kinderastma. Gelukkig is hij daar helemaal overheen gegroeid. Toch weet ik nog heel goed, hoe vaak we toen naar het ziekenhuis moesten.” Inmiddels gaat het super met zoon Faes. “Het is zo fijn om uiteindelijk te ervaren hoe waardevol het is als je een actief leven kan hebben waarbij je je niet druk hoeft te maken over ademhaling. Daarom heb ik de longen uit mijn lijf gelopen. Voor mij was dat een sportieve prestatie met een gouden randje. Ik vind het geweldig dat er bijna 6400 euro is binnengehaald. Ik wil alle 161 (!) sponsoren hierbij dus heel erg bedanken.”

Doneer ook aan Longfonds
Ademhalen. Het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Wil jij dus nog een financieel steentje bijdragen aan het Longfonds? Dat kan! De link naar de actie van Bjarne Pechler is nog niet gesloten. Surf dus naar https://www.voorlongfonds.nl/teams/groupe-pechler en doneer.