Boeiende Europa – Rusland lezing in Bibliotheek Epe

De bezoekers van de lezing over De verschillen en overeenkomsten tussen Europa en Rusland luisterden dinsdagavond in de Bibliotheek in Epe geboeid naar drs. Marie-Thérèse ter Haar. Drs. ter Haar is Rusland en Oost-Europa deskundige en volgt de ontwikkelingen in Rusland op de voet.

Ze vertelde over de overeenkomsten tussen Russen en Europeanen, zoals cultuurhistorie, geloof en uiterlijk. Rusland en Europa hebben altijd met elkaar in contact gestaan, waardoor de Russen veel van de westerse cultuur weten en Europeanen zich herkennen in de Russische cultuur.

Maar er zijn ook veel verschillen, die verschillen wist drs. ter Haar op een boeiende wijze aan het geïnteresseerde publiek te verklaren. De bijna 40 bezoekers hingen aan haar lippen.

Drs. ter Haar drukte de bezoekers op het hart om Rusland voor jezelf te ontdekken, we hebben veel goede dingen als landen met elkaar gemeen. We kunnen van elkaar leren, Russen kunnen van ons leren om meer economisch, democratisch en kritisch te denken. Wij op onze beurt zouden van Russen kunnen leren om ons geestelijk te verrijken en onze innerlijke rust te bevorderen.

Drs. ter Haar boeide het publiek in bibliotheek Epe met haar verhalen over Rusland