Boeken lezen en luisteren Hulp en advies bij digitaal Spreekuur Bibliotheek Noord-Veluwe

Boeken lezen en luisteren

Hulp en advies bij digitaal Spreekuur Bibliotheek Noord-Veluwe

Naast het lezen van boeken en e-books kan er ook geluisterd worden naar boeken: de LuisterBieb!

Een aantal boeken uit de LuisterBieb is voor iedereen te beluisteren, leden van de bibliotheek krijgen toegang tot alle, bijna 1.400, titels.

Gratis app

De LuisterBieb werkt via een gratis app voor tablet of smartphone. De titels in de LuisterBieb omvatten alle genres, van romans tot cabaret, van gedichten tot detectives. Voor kinderen en voor volwassenen.

Om als bibliotheek lid alle titels te kunnen beluisteren is na registratie via de app het koppelen van het lidmaatschap nodig. De app is te vinden via https://www.onlinebibliotheek.nl/klantenservice/luisterbieb/luisterbieb-app-downloaden.html

Voor het downloaden van luisterboeken is een wifi verbinding nodig, daarna kan het boek offline beluisterd worden. Handig tijdens het reizen, hardlopen of zomaar thuis op de bank. Er zijn zelfs titels om te luisteren voor je lijst: https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb/titels-luisteren-voor-je-lijst.html

Digitaal spreekuur

Hulp nodig bij het registeren voor de LuisterBieb of bij het lenen van de luisterboeken? Dan biedt het digitaal spreekuur van de bibliotheek uitkomst!

Iedere maand is er een Digitaal Spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat spreekuur is ook voor vragen over het online reserveren van bibliotheek boeken, de e-books, het installeren van de Bibliotheek App, online cursussen of voor vragen of het oplossen van kleine problemen en tips en trucs voor tablets en iPads. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.

De komende spreekuren zijn: vrijdag 1 juni Wezep, maandag 4 juni Hattem, dinsdag 5 juni Elburg, woensdag 6 juni Heerde en donderdag 7 juni Epe, steeds van 14.00 – 17.00 uur.