bibliotheek epenieuws

Boekenweek van Jongeren bij de bibliotheek

Van 17 tot en met 26 september wordt de Boekenweek van Jongeren gevierd. Jongeren kunnen bij de Bibliotheek Noord-Veluwe de bundel 3PAK ophalen (zolang de voorraad strekt), de speciale geschenkbundel voor deze Boekenweek. In deze bundel staan dit jaar ‘Als we vallen’ van Khalid Boudou, ‘En de Kus kwam’ van Splinter Chabot en de graphic novel ‘Vroeg donker’ van Aimée de Jongh. In de bibliotheekvestigingen zijn bovendien speciale displaytafels gemaakt met leuke boeken voor jongeren.

Omdat de 15 t/m 18 jarigen zelf bepalen hoe hun Boekenweek eruit ziet, is de naam vanaf dit jaar Boekenweek van Jongeren, niet langer de Boekenweek voor jongeren. Tijdens de Boekenweek voor jongeren worden de winnaars van het Beste Boek voor jongeren bekendgemaakt in de categorieën Nederlandstalig en Vertaald.

3PAKis een geschenkbundel die speciaal voor de Boekenweek van Jongeren wordt gemaakt en waarvoor jaarlijks drie nieuwe auteurs worden gevraagd. De bundel is ook gratis te lezen via de online bibliotheek. Op www.boekenweekvanjongeren.nl staan lees- en luisterfragmenten van de verhalen, evenals inspirerende boekentips van de drie auteurs.

Khalid Boudou, Aimée de Jongh en Splinter Chabot, de drie auteurs van 3PAK