Burgemeester Epe steunt actie voor Prinses Maxima Centrum

Burgemeester Tom Horn heeft vrijdagmiddag 4 juni zijn steun uitgesproken voor een actie voor het Prinses Maxima Centrum. Daarvoor kreeg hij een prentenboek overhandigd, geschreven door Hester Verberne.

De Vaassense familie Verberne hoopt met de verkoop van het boek geld in te zamelen voor onderzoek naar de bijwerkingen van het medicijn Dexamethason. De zoon van genoemde familie gebruikte dit medicijn tijdens zijn behandeling tegen leukemie. “Een mooi initiatief om de behandeling van zo’n vreselijke ziekte nog beter te maken”, aldus Tom Horn. 

De overhandiging vond plaats op gepaste afstand in het gemeentehuis van Epe.

Hoop

De inhoud van het prentenboek is geschikt voor alle leeftijden. Horn: “Het mooiste vind ik de hoop die in het boek zit. Onze goede gezondheidszorg in Nederland maakt genezing van kanker mogelijk. Dat zien we bij Arthur, de zoon van de schrijfster. Ik steun daarom van harte deze actie, om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar dit medicijn.”

Onderzoek

De opbrengst van de boekverkoop is bedoeld voor onderzoek naar de bijwerkingen van het medicijn Dexamethason. Dat medicijn zorgt voor lastige bijwerkingen, met name bij kinderen met kanker.

Meer informatie over het boek: www.dewonderlijkereis.nl.