veluvine Nunspeet

Cabaretprijswinnaar Elke Vierveijzer komt naar Nunspeet

Cabaretprijswinnaar Elke Vierveijzer komt naar Nunspeet

In 2021 won cabaretière en zangeres Elke Vierveijzer voor haar voorstelling ‘Lucht’ de Poelifinario. Een gerenommeerde prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Op zaterdag 15 oktober laat ze haar voorstelling in theater Veluvine zien. Lucht is een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid, aanpassing en ontsnapping met bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten.

Met een geheel eigen stem gaat Elke Vierveijzer in ‘Lucht via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Eén ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die je onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar. Een theaterconcert dat nog lang na zal zinderen.

“Ik ben niet iemand die schrijft over koetjes en kalfjes, de kleur van hagelslag of het leven van een plant, tenzij het een doel dient. Ik heb het veelal over de niet persé makkelijke dingen. Dat vind ik zelf ook wel eens jammer, haha, maar ik kan niet anders. Toch ben ik er van overtuigd dat het bespreken van moeilijke of verdrietige zaken het leven juist luchtiger maakt. Niet voor niets is Lucht een pleidooi voor het delen van verdriet. Ik hoop met Lucht te laten zien dat het delen van verdriet niet alleen maar moeilijk of deprimerend hoeft te zijn, maar dat het juist heel veel kracht, luchtigheid en een gevoel van niet alleen zijn met zich mee kan brengen. Het kan ons leven juist een prachtige diepte geven. Door zelf kwetsbaar te zijn hoop ik de kwetsbaarheid in mijn publiek aan te spreken. Het is ongelofelijk om te zien wat er in de zaal gebeurt; mensen zijn echt diep geraakt en opgelucht omdat alles er even mocht zijn in die anderhalf uur in die theaterstoel”, aldus Vierveijzer.

Elke Vierveijzer – Lucht is te bezoeken op zaterdag 15 oktober om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 19,00 p.p. (inclusief servicekosten) via veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.

fotograaf Saskia Kerkhoff.