CDA organiseert op 14 mei een avond over duurzaamheid in Oene met Atlantisch roeiers Aidan Scherpbier/Tristan Sim en wethouder Erik Visser.

De lokale fractie van het CDA gemeente Epe organiseert voor de tweede keer een duurzaamheidsavond. Tijdens de eerste succesvolle avond in Vaassen hebben we besproken hoe we als gemeente het geld het beste kunnen besteden dat in de begroting is opgenomen ten behoeve van duurzaamheid.

Op dinsdag 14 mei organiseert de lokale fractie de tweede duurzaamheidsavond die dit keer het thema vermindering van (zwerf) afval heeft. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk afval, met name plastic, gebruikt wordt. En hoe zorgen we ervoor dat het plastic wat we gebruiken niet in de natuur terecht komt.

Aidan Scherpbier en Tristan Sim verzorgen de inleiding. Deze heren uit Oene en Deventer gaan in 2021 samen de oceaan over roeien om aandacht te vragen voor al het plastic in de oceaan en wat we hiertegen kunnen doen. Ze hebben een inspirerend verhaal wat ze graag met ons delen.

Wethouder Erik Visser geeft de visie van de gemeente hierop en is avondvoorzitter.

De bijeenkomst is in het Oenerbroek, dus kleed u warm aan indien nodig. Bij slecht weer gaan we binnen zitten in de Boerderij aan de Hogestraat 5 in Oene. De avond start om 19.30 uur, vanaf 19.00 staat de koffie en thee klaar. Auto en fiets parkeren bij de Boerderij, entree gratis. Iedereen is welkom!