nieuws

CODA / Bibliotheek Noord-Veluwe – Regionale ronde Voorleeswedstrijd 7 maart

Regionale ronde Voorleeswedstrijd

Op woensdagmiddag 7 maart aanstaande organiseren CODA en de Bibliotheek Noord-Veluwe de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Negen voorleeskampioenen uit de regio zullen strijden om een plek in de provinciale finale. De voorleeswedstrijd begint om 15.00 uur in CODA. Het belooft een spannende middag te worden, want één ding is zeker: voorlezen kunnen deze leerlingen uit groep 7 of 8 als de beste. Dat hebben zij de afgelopen maand al bewezen tijdens de lokale ronde van de voorleeswedstrijd in hun woonplaats.

Negen lokale voorleeskampioenen

De volgende lokale voorleeskampioenen nemen het nu in Apeldoorn tegen elkaar op:
Emma Cornelisse(Apeldoorn) Spijt van Carry Slee

Maran Kloeze (Apeldoorn) Vogelverschrikkers van R.L. Stine

Sophie van der Laan (Apeldoorn) Siem Subliem en het ei van Jannes van Tosca Menten

Lieke Klein (Elburg) Gruwelijk grappige griezelverhalen

Mirthe Bakker (Epe) Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens

Lilian de Groot (Hattem) De Heksen van Roald Dahl

Anna Koopman (Heerde) De wraak van Knor van Tosca Menten

Naomi Smelt (Oldebroek) Het geheim van de schatrovers van Frank van Pamelen

David van Lokhorst (Vaassen) Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens

 Jury

Drie deskundige juryleden zullen bepalen wie zich “regionaal voorleeskampioen Veluwe-Noord 2018” mag noemen en doorgaat naar de provinciale finale op 9 april in Arnhem. De juryleden in Apeldoorn zijn mevrouw H. Lindenhorst (dyslexiespecialist), mevrouw H. van de Weg-Hendriksen (directeur de Bibliotheek Noord-Veluwe) en de heer E. Nieuwenhuis (illustrator uit Apeldoorn, schrijver van 2 boeken over Dickie & Giga). De Gelderse kampioen gaat naar de landelijke finale op 23 mei in Amstelveen. Daar wordt uit de 12 provinciale voorleeskampioenen de Nationale Voorleeskampioen 2018 gekozen.

Over De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.

Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.