Cultureel Centrum Heerde – Tobias Borsboom – Borrelconcert Klassiek

Tobias Borsboom – Borrelconcert Klassiek
Zo 5 maart 2017, 15.30 uur
Locatie: Rabo Theaterzaal in de Heerd, Griftstraat 8, Heerde
Genre: Klassiek
Ik wil iets teweeg brengen bij mijn publiek, wat voorbijgaat aan het gewone: Als een schot in de roos, treffend en doorvoeld.”
Tobias Borsboom (1988) is een van Nederlands bekendste jonge pianisten en treedt zowel solo als in andere samenstellingen op. Zo toerde hij in 2015 als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest onder leiding van Quentin Clare langs alle grote zalen van Nederland. Tobias won de Dutch Classical Talent Award en met duopartner en violist Piotr Jasiurkowski ontving hij de publieksprijs. Hieraan vooraf ging een grootschalige tour door Nederland, een CD-opname en Radio opnames.
De achterliggende jaren was hij eveneens succesvol op concoursen als het Almere Chamber Music Competition, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, de Grand Dominique, het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours.
In januari 2017 bracht Tobias Borsboom zijn debuut cd uit onder het label 7 Mountains. Deze cd is onderdeel van een groter project, waarin Tobias het romantische Wanderer thema onderzoekt en dit koppelt aan hedendaagse pianomuziek. Deze cd is bijzonder goed ontvangen! Zie ook www. tobiasborsboom.com
E-tickets zijn verkrijgbaar via de website www.cultureelcentrumheerde.nl. De kaarten
(€ 16,00) zijn ook te verkrijgen aan de balie van De Heerd, dagelijks en voor aanvang van de voorstelling.