Cultureel Platform Epe – 16 februari Klassiek in de Kerk- ontmoeting met Vincent van Gogh

Klassiek in de Kerk: Hexagon Ensemble
– ontmoeting met Vincent van Gogh

Een nieuwe versie van het succesvolle Hexagon-programma De Verbeelding. Uitgangspunt voor dit programma is de herdenking van het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh. Lokale kunstenaars maken hun eigen ‘Van Gogh’. Het Hexagon Ensemble speelt muziek die past bij de verschillende stijlperiodes van de grote Hollandse meester. Tijdens het concert met projectie van de nieuwe ‘Van Gogh’s’ valt alles samen.
Lokale kunstenaars is gevraagd kunstwerken te maken geïnspireerd door het werk van Vincent van Gogh én de zorgvuldig geselecteerde bijbehorende muziek. In deze muziek is de ontwikkeling die Van Gogh in zijn werk doormaakte hoorbaar: van donker en somber naar licht en kleurrijk. In de muziek voor de pauze klinkt muziek waarin een soortgelijke ontwikkeling hoorbaar is. Dit gedeelte voor de pauze is, wat betreft de muzikale ontwikkeling, min of meer een spiegel van het gedeelte na de pauze. Het programma voor de pauze ontwikkelt zich van een laatromantisch Kwintet van Gustav Holst via een melancholiek en tevens briljant Trio van Francis Poulenc naar een kleurrijk en impressionistisch getinte Rhapsody van Joseph Jongen.
Een selectie van de kunstwerken wordt tijdens het concert geprojecteerd en geëxposeerd. Speciaal voor dit programma wordt een diapresentatie samengesteld van de kunstwerken. Het publiek ziet de werken dus op groot scherm langzaam in elkaar overgaan boven de musici van het Hexagon Ensemble: een gouden combinatie van beeld en geluid.
Tijdens de projectie zullen naast de ‘nieuwe Van Gogh’s’ ook oorspronkelijke werken van Van Gogh worden getoond.
Hexagon Ensemble
Wout van den Berg – fluit
Bram Kreeftmeijer – hobo
Arno van Houtert – klarinet
Marieke Stordiau – fagot
Christiaan Boers – hoorn
Frank Peters – piano

Alle concerten zijn in de Grote Kerk van Epe.
Aanvang 20.00 uur.
Een overzicht van alle voorstellingen en concerten vindt u op www.cultureelplatformepe.nl

Door: Hexagon Ensemble
Datum: 16 februari 2017
Tijd: 20:00
Locatie: Grote Kerk van Epe, Beekstraat 1 Epe