Cultuurplein in een nieuw jasje

Cultuurplein in nieuw jasje!

 Cultuurplein heeft een totaal vernieuwde look & feel en een ‘nieuwe’ naam: Cultuurplein (zonder Noord Veluwe). De hele website is aangepast en toegankelijker en overzichtelijker gemaakt voor haar klanten. De oude website was alweer ruim 10 jaar oud en was dringend toe aan een hippere styling. Dat is zeker gelukt. De url is hetzelfde gebleven: www.cultuurpleinnoordveluwe.nl. Alle sociale media en de vormgeving van posters zijn in stijl aangepast door bureau Bredewold uit Wezep. Vanaf dinsdag 15 juni is de nieuwe kleurrijke website online.

 Cultuurplein heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van een lokaal centrum voor de kunsten tot een regionale netwerkorganisatie.

Wat direct opvalt is de heldere (kan weg) organisatie in de drie pijlers waar Cultuurplein actief is. Zo is er cultuur & vrije tijd, cultuur & onderwijs en cultuur & samenleving. Ook de filmliga Epe heeft vanaf 15 juni een herkenbare plek op de website, ook in de nieuwe stijl. 

 Bij cultuur & vrije tijd vind je alle muzieklessen, danslessen, musical en lessen beeldende vormgeving voor jong en oud. Via slimme filters met o.a. leeftijd en locatie komen al snel de geschikte lessen voor jezelf of je kind naar voren.

 Cultuur & onderwijs is er speciaal voor alle scholen in de hele regio. De meeste scholen in de gemeentes Epe, Heerde, Hattem en Oldebroek werken samen met de cultuurcoaches van Cultuurplein. In gezamenlijk overleg wordt er gekeken naar een afwisselend en leerzaam cultuureducatieprogramma door het jaar heen. Daarnaast adviseren de cultuurcoaches scholen met hun beleidsplan cultuur en hoe kunst, cultuur en erfgoedlessen geïntegreerd kunnen worden in het onderwijsprogramma.

 Cultuur & samenleving is de jongste pijler. Dankzij een eerste boost door het project Muziek werkt! met financiële ondersteuning door de Rotary en Innerwheel Epe zijn een aantal maatschappelijke projecten opgestart. Inmiddels werkt Cultuurplein samen met verschillende organisaties ins Epe en Heerde. Zo zijn Buurtpunt, KoppelSwoe, Verian, STIP Heerde, Viattence vaste partners en of afnemers van kunstprojecten die worden ingezet voor het welzijn van de inwoners. Ook is Cultuurplein actief als trekker van Meer Muziek in de klas en het Cultuur- en Erfgoedpact op de Veluwe.

 Met deze huisstijl vernieuwing kan Cultuurplein haar dienstverlening verder verbeteren. Het is vanaf nu voor iedereen veel makkelijker om te vinden wat je zoekt. Ook het inschrijven is makkelijker gemaakt. Kaartjes voor de Filmliga en voorstellingen of concerten kunnen voortaan online gekocht worden. Cultuurplein blijft daarnaast ook maatwerk leveren, dus als bezoekers net iets anders willen, dan kunnen ze contact opnemen via info@cultuurpleinnoordveluwe.nl.