Cursus Politiek Actief van Gemeente Epe

Wilt u meer weten over de gemeente en de lokale politiek? Of bent u benieuwd wat een raadslid doet en of het misschien iets voor u is? Doe dan mee met de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’.

De cursus wordt verzorgd door de griffie van de gemeente Epe in samenwerking met ProDemos.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor deze mensen is de cursus zeer geschikt.

Hoe werkt de politiek?

Welke actieve rol kun jij als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het College van burgemeester en wethouders aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.

Programma

De cursus bestaat uit 5 online bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. U kunt gratis aan de cursus deelnemen.

De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur. De cursus vindt digitaal plaats op de woensdagavonden en zijn gepland op de volgende data:

  • 19 mei
  • 26 mei
  • 2 juni
  • 9 juni
  • 16 juni

Aanmelden

Heeft u belangstelling? Stuur dan een mail naar de griffie: griffie@epe.nl. U kunt zich tot en met 16 mei aanmelden. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Bij veel belangstelling werken we met een wachtlijst. Bron www.epe.nl