School de Bongerd

Daltonschool De Bongerd Oene – Kinderen muzikaal de wereld rond

Na weken van creatief knutselen en intensief trainen was afgelopen vrijdagavond de jaarlijkse toneelvoorstelling van Openbare Daltonschool De Bongerd in Oene. Ieder jaar verzorgen alle kinderen samen de toneelvoorstelling. Dit jaar bestond de voorstelling uit een muzikaal gedeelte vóór de pauze en zelfgemaakte toneelstukken na de pauze. De hele voorstelling werd gekenmerkt door het plezier dat de kinderen hadden aan hun bijdrage aan het stuk; zang, dans, kleding, decor en muziek. De eerste reactie van enkele kinderen was dat ze het jammer vonden dat het alweer voorbij was.

Het muzikale deel werd verzorgd door twee muziekdocenten van Limai. Alle kinderen verzorgden samen een half uur durend muziekprogramma boomwhackers en emmers als trommels . Aan het applaus vanuit de volle zaal te horen was het een groot succes.

Na de pauze speelden groep 2-5 in “De kip met de gouden veren”. Een toneelstuk waarbij ieder kind zijn eigen karakter mocht kiezen. Zo waren er, naast de kippen, prinsessen, boertjes, opaatjes, heksen, een politieman, een soldaat en een hulk.

Groep 8 speelde een eigen versie van de Lion King met de kinderen van groep 1, 6 en 7 in de ondersteunende rollen. Deze kinderen hebben voor dit stuk zelf invulling gegeven aan de rollen, de kleding, de liedjes, choreografie en decor. Dit alles resulteerde in een boeiende voorstelling waar het speelplezier vanaf spatte.