veluvine Nunspeet

Danssterren van de toekomst in Veluvine

Een aanstekelijke, hartverwarmende dansshow op het hoogste niveau, waarbij de passie en energie van het podium afspatten ieder jaar weer, maar ieder jaar weer anders. Op vrijdag 15 april is het jaarlijkse tourneeprogramma ‘Talent On The Move’ van de virtuoze en veelzijdige topdanstalenten van Codarts Rotterdam in Veluvine te zien.

‘Talent On The Move’ is het jaarlijkse tourneeprogramma van de virtuoze en veelzijdige topdanstalenten van Codarts Rotterdam, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans. Van Jiří Kylián tot Hans van Manen, van Cayetano Soto tot Hofesh Shechter. Het is indrukwekkend van hoeveel wereldberoemde choreografen werk te zien was tijdens eerdere Talent On The Move-edities. Ook dit seizoen kun je weer genieten van (een selectie van) het beste wat de hedendaagse dans te bieden heeft – van solo’s en duetten, groepswerken, bestaand repertoire van internationale topchoreografen, maar ook nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts Dance Company zijn gecreëerd.

Wie deze voorstelling bezoekt, maakt gegarandeerd kennis met de danssterren van de toekomst. In een gevarieerd programma van 6 tot 8 verschillende choreografieën nemen de dansers je mee in de prachtige fantasierijke wereld van de moderne dans. Het afwisselende programma is een bruggenbouwer naar het publiek in het hele land. Enerzijds biedt het de deelnemende jonge danser veel waardevolle toneelervaring. Anderzijds biedt het choreografen de kans nieuw werk te creëren en dit tevens breed zichtbaar te maken. Maar boven alles is Talent On The Move een aanstekelijke show op hoog niveau.

De jaarlijkse tournee van ‘Talent On The Move’ is een gezamenlijk initiatief van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Holland Dance Festival heeft haar thuisbasis in dansstad Den Haag en programmeert het hele jaar door vooraanstaande nationale en internationale dansproducties en eigen voorstellingen en projecten, met als hoogtepunt de tweejaarlijkse, wereldwijd befaamde dansbiënnale in Den Haag. Codarts Rotterdam heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor eigentijdse dans in Europa. Hierdoor kunnen de jonge dansers profiteren van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld.

Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden jong toptalent graag een landelijk podium, een initiatief dat afgelopen jaar ook op veel bijval van minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven kon rekenen. Door ‘Talent On The Move’ kunnen de dansers uitgebreide, noodzakelijke toneelervaring opdoen, want jaarlijks is het programma in ongeveer dertig steden in Nederland te zien. In 2018 sloten de jonge dansers hun tournee zelfs af met twee zeer succesvolle voorstellingen in het Ailey Citigroup Theater in New York City.

De voorstelling Holland Dance Festival – Talent On The Move vindt plaats op vrijdag 15 april om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 18,50 p.p. via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.