Dauwtrappen in Uune – wandeltocht op Hemelvaartsdag over diverse afstanden in Oene

Dauwtrapp’n in Uune

Na het grote succes van vorige edities organiseert de werkgroep Klompenpaden van het Kulturhus Oene voor de 5de keer de “Dauwtrapp’n in Uune” Wandeltocht over afstanden van 5 tot 40 kilometer. Deze editie is wederom opgenomen in het wandelprogramma van de Koninklijke Nederlandse Wandelsport Bond en staat op een landelijke agenda en wij verwachten mede daardoor een grote deelname.

Starten is voor alle afstanden mogelijk vanaf 7:00 uur. Voor de 5 Km kan er tot uiterlijk 11:00 uur gestart worden. De 10 en 15 Km kunnen tot uiterlijk 10:00 uur starten en de 20 en 25 Km kunnen tot uiterlijk 9:00 uur starten. De Langere afstanden, 30 en 40 Km kunnen uiterlijk tot 8:00 starten.

Men kan inschrijven op 10 mei vanaf 6:30 uur in het Kulturhus te Oene, het Kulturhus is te bereiken via de parkeerplaats aan de Horthoekerweg 12 in Oene.

Traditiegetrouw vertrekken de wandelaars onder muzikale begeleiding van de muzikanten van muziekvereniging Vriendschap die een aantal nummers vanaf het podium op het dorpsplein ten gehore zullen brengen.

De vernieuwde routes voeren door de prachtige weidse broeklanden rond Heerde, Welsum, Veessen Vorchten en Oene. Naast alle prachtige natuur in de IJsselvallei onderscheid deze tocht zich doordat u langs oude boerderijen, molens, kerken, enkele bouwwerken in de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld, monumenten wandelt.

Bovendien gaan de wandelaars door de veestal van Natuurboerderij “Villa Bakhuis” in Veessen.

Op alle afstanden komen de wandelaars langs voldoende horecagelegenheden om de inwendige mens te versterken en op vrijwel de gehele route zijn honden mits aangelijnd toegestaan.

Nadere informatie: Info@kulturhus-oene.nl

Dirk Jan Beumer: 06 10534231

Zwier van der Weerd

Johan Nooteboom

Wilma Lubbinge

Erna Nooteboom

Johan van de Wetering