veluvine Nunspeet

De Aanslag, naar de klassieker van Harry Mulisch, is terug in de theaters!

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller De Aanslag is terug in de theaters en is dit keer ook te zien in Veluvine op vrijdag 13 maart om 20.15 uur. Dit indringende en spannende toneelstuk is een must-see, zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert.

Het verhaal speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog en gaat over de 12-jarige Anton Steenwijk. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat de familie van Anton is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige schuldig?

Kaartverkoop Veluvine

Kaarten voor voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 t/m 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Copyright Truus van Gog en Geert Gratama