Heerde

De Heerd in Heerde – NK dammen jeugd – 10 t/m 15 juli

NK dammen jeugd in Heerde

HEERDE – Van 10 tot en met 15 juli is Heerde weer het middelpunt van damliefhebbers uit Nederland. Dan wordt het NK aspiranten (tm 16 jaar) en junioren meisjes (tm 19 jaar) gehouden in MFA De Heerd. Organisator is Damclub Ons Genoegen uit Wapenveld, die naast het toernooi van deze 15 toppers ook weer allerlei activiteiten organiseert voor club-, school- en huisdammers.

Op maandagochtend 10 juli begint het NK voor de jeugd tm 16 jaar. Om 10:00 uur is de opening en vanaf 10:30 wordt gespeeld om de titel Nederlands Kampioen. Dit gebeurt in een rondtoernooi, waarbij op maandag, woensdag en vrijdag twee ronden per dag worden gespeeld en dinsdag, donderdag en zaterdag één ronde. Op woensdagmiddag beginnen de junioren meisjes. Zij zijn maar met vijf speelsters en dus volstaat daar vijf ronden, waarvan de dubbele ronde dus op de vrijdag plaatsvindt. De meeste spelers verblijven op park De Koerberg / Molecaten, hetgeen mogelijk is dankzij het Rabofonds.

Elektronische borden
Sinds enkele jaren is het gebruikelijk dat bij deze leeftijdsgroep de partijen worden gespeeld op elektronische borden. Deze zijn gekoppeld aan het internet, waardoor de partijen in de hele wereld live te volgen zijn. Hier wordt doorgaans zeer intensief gebruik van gemaakt. Damliefhebbers die niet naar Heerde komen om de partijen en NK deelnemers te zien, hoeven daardoor, behalve de sfeer, niets te missen.

Breed activiteitenprogramma
De Damclub in Wapenveld staat erom bekend altijd veel voor damliefhebbers te organiseren, die niet direct bij een club aangesloten zijn. Denk aan schooldammers, of mensen die het wel leuk vinden, maar niet wekelijks de clubavond kunnen bezoeken. Ook tijdens dit toernooi heeft deze groep weer volop keuze, al zijn clubdammers uit de wijde omgeving uiteraard ook van harte welkom! Zo is er op maandagavond een sneldamtoernooi, op dinsdag een 4-mains – een beetje speciaal voor de jeugd.

Simultaan tegen Nederlands Kampioen dammen
Iedereen die dat wil kan op vrijdag spelen tegen de huidige Nederlands Kampioen: Martijn van IJzendoorn (20). Deze activiteit is kostenloos, dankzij sponsoring van de Jan Nienhuis Vereniging.

Doe mee of kom in die week gewoon eens kijken in MFA De Heerd hoe intense concentratie er bij pubers uit kan zien. Kijk voor meer informatie over tijden en mailadressen om aan te melden voor activiteiten op: www.Damclub-onsgenoegen.nl