De Kruimelschaar – Helpende handen gezocht door hulpdienst De Kruimelschaar

Helpende handen gezocht door hulpdienst De Kruimelschaar

Het is weer de tijd van het jaar waarin we graag naar buiten gaan voor een wandeling, of aan de slag gaan in de tuin. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De algemene hulpdienst van De Kruimelschaar zoekt helpende handen voor klusjes in de tuin én voor een ommetje met iemand in een rolstoel.

‘Het is de tijd van het jaar, dus ik krijg veel verzoeken om te helpen in de tuin’, vertelt coördinator Zwaantje Nooteboom. Het gaat uiteraard niet om grote tuinen, bij grote villa’s. ,Nee, en het gaat om kleine tuintjes en een uurtje a anderhalf uur per keer. Dit vrijwilligerswerk is trouwens niet structureel. De kleine tuin is op een gegeven moment klaar en in de winter ligt het stil’, aldus Zwaantje. Maar wie weet zijn er dan wel andere klusjes via De Kruimelschaar in en rondom Epe te doen. En er is wel een kleine bijdrage, elke klus levert zes euro voor de vrijwilliger op. Er moet toch immers echt wel gewerkt worden.

Waar De Kruimelschaar ook hard naar op zoek is, en wat wel structureel vrijwilligerswerk betreft, is het ommetje met iemand met een rolstoel. ‘Daar kunnen we nog steeds moeilijk mensen voor vinden. Maar ook hier gaat het om een uurtje in de week of eens in de twee weken. Mannen en vrouwen kunnen zich melden. Het is misschien niet makkelijk met een rolstoel, maar het kost niet veel tijd en het gaat erom dat iemand even eruit is, even naar het dorp een kopje koffie doen’, besluit Zwaantje.

Wilt u graag met uw inzet, met veel of weinig tijd, iets betekenen voor een ander in uw eigen gebied? Meld u dan bij de algemene hulpdienst van De Kruimelschaar: 06-10135980