De Ring Epe – Nieuwe Expositie – *LICHT BEWEEGT* Abstracte portretten van Maria KUIKEN en ontwerpkunst van Annette CLAY

LICHT BEWEEGT – 5 juli t/m 10 augustus

Abstracte portretten van Maria KUIKEN en ontwerpkunst van Annette CLAY

De ronde vorm van de ruimte en de witte marmervloer vormen het gevoelige decor van deze magische expositie.  “We willen met onze kunstwerken de lichtheid en speelsheid van kunst benadrukken.” Maria Kuiken laat vooral portretten zien. Het zijn poëtisch abstracte gezichten. Met gevoelige lijnen, kleuren en vlakken bouwt ze een beeld op. Vaak fragiel, stil en een beetje mysterieus. De portretten prikkelen de verbeelding. Misschien herken je er iemand in of komt er een verhaal bij je op.

Naast de portretten zijn er enkele kleurrijke abstracte werken, schetsen en studies te zien. In haar schilderijen speelt ritme een belangrijke rol. Met heldere kleurtonen en fijne verbindingen tussen lijnen en kleurvelden ontstaat een compositie. Maria werkt meestal met acryl op handgemaakt Thais bamboe- of moerbeipapier. Het papier geeft het schilderij een heel eigen karakter. Als het klaar is wordt het op linnen geplakt (marouflage) en opgespannen.

Maria Kuiken volgde langere tijd lessen bij beeldend kunstenaar Peter Geerts (Schilderschool Zwolle) en ze is lid van Kexit, een collectief van beeldend kunstenaars. Haar werk is in binnen- en buitenland geëxposeerd. Voor meer informatie: https://mariakuiken.exto.nl

De voorwerpen van Annette schitteren in heldere kleuren in de ruimte. Kleur, verfijning en kracht zijn een paar termen die in je opkomen bij het zien van dit werk. De objecten zijn miniaturen, vaak draagbaar als sieraad.

Annette Clay heeft haar studio in Den Haag. Na de voltooiing van de opleiding aan de Vakschool Schoonhoven in 1980, legde Annette zich toe op sieraad ontwerp en fijn sculptuur (www.annetteclay.nl).

Maria Kuiken geeft op 18 juli een lezing in de Ring. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis.