nieuws

de Ring Epe – “Van tijdverdrijf naar passie” expositie Ank Bos

“Van tijdverdrijf naar passie”

Haar hele leven kan Ank Bos het niet laten om op haar eigen creatieve manier bezig te zijn. Na een periode aquarelleren stapt ze over naar werken met textiel. Eerst ontstaan er  een aantal quilts, maar uiteindelijk vindt ze haar weg in het borduren van merklappen en aanverwante lappen naar eigen ontwerp over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Een  cursus bij Afke Wullink over het gebruik van andere steken dan alleen kruisjes opent perspectieven. Het blijkt heel inspirerend om daarmee te experimenteren. Iedere steek geeft een eigen nuance en effect. Zo wordt het een sport om voor ieder onderwerp de juiste steek te kiezen. En zodoende een grote variatie aan te brengen.

Als lid van Merkwaardig, vereniging van liefhebbers van merklappen, neemt zij deel aan groepstentoonstellingen over een bepaald thema.

De kersttijd is een periode, die om aandacht  vraagt. Er komen een aantal toepasselijke lappen. Uiteraard bestaat haar werk niet alleen uit merklappen. Er is zo veel meer.  Dat kunt u op deze tentoonstelling ook zien.

Het begint altijd met een verhaal over een belevenis of een bepaald thema. Dat gaat een eigen leven leiden in haar gedachten. Op een gegeven  moment kristalliseert een en ander zich uit in een werkbaar idee  en daarna komen de uitwerking en de vormgeving. Eerst wordt er op papier een schetsontwerp getekend. Twee van deze ontwerpen worden op de tentoonstelling getoond. Zij geven een idee van Anks werkwijze.

Bibi Hinloopen uit Rozenhof Epe, verricht op woensdagavond 1 november om 19.30 uur de officiële opening.

De tentoonstelling in de Ring in het Eper gemeentehuis is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10 – 12  en van  14 – 16 uur. Op de donderdagmiddagen is Ank Bos zelf aanwezig om een toelichting te geven.