De Ring expositie – ‘Heden & Verleden’ vanaf 27 september

We weten allemaal hoe de dorpen in de gemeente Epe er op dit moment uitzien. Een flink aantal mensen heeft meegemaakt hoe onze woonomgeving de laatste 50 jaar veranderd is.

Maar hoe zag onze gemeente er bijvoorbeeld 100 jaar geleden uit?

Bert Hanekamp en Gert van de Esschert zijn in september 2012 een serie op Epernet begonnen, met de titel ‘Heden & Verleden’, waarvan inmiddels 159 afleveringen zijn verschenen. Uit deze serie is het boek ‘Ons dorp van toen’ ontstaan, met verhalen, anekdotes en foto’s. Aan dit boek, uitgebracht door Uitgeverij Gelderland, werkten mee, Bert Hanekamp, Gert van den Esschert en Jan Stenvert.

Voor deze expositie in de Ring is een selectie gemaakt uit een aantal foto’s door de jaren heen. Uitgangspunt is geweest om een aantal wat minder bekende foto’s te selecteren. Daarna heeft Bert deze plaatsen opgezocht en opnieuw gefotografeerd.

Van 27 september tot en met 2 november zijn deze foto’s te bekijken in de Ring, de expositieruimte van het gemeentehuis.

Onder toeziend oog van dokter Mijs en Dina van Eek kunt u zelf vergelijken wat er allemaal veranderd is.

Op woensdag 26 september zal de expositie geopend worden door oud burgemeester Chris de Loor. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis.

Op woensdagavond 10 oktober zal Gert van de Esschert een aantal foto’s tonen en van commentaar voorzien. U bent om 19.30 uur van harte uitgenodigd in de Ring in het gemeentehuis, toegang gratis.

Heeft u zelf nog een leuke foto of een leuk verhaal, komt u dan vooral langs!