nieuws

Dorcas Voedselactie online en bij de Spar in Oene: Broodnodig!

Dorcas Voedselactie 2023: Broodnodig!

Het zijn schokkende cijfers. Wereldwijd heeft 1 op de 10 chronisch honger. De gevolgen van verschillende crises stapelen zich op. Mensen worden ziek en raken uitgeput. En de toekomst? Die is vaak heel ver weg.

Dorcas kent de mensen die het ’t allermeest nodig hebben. Wereldwijd. Wij helpen op alle mogelijke manieren en passen onze hulp aan op de situatie en het land. Bijvoorbeeld in Jemen brengen we mensen noodvoedselpakketten. Of in Ethiopië trainen we boeren om een nieuw beroep te leren waardoor ze minder afhankelijk zijn van weersomstandigheden. En in Moldavië helpen we mensen om een eigen kas te plaatsen om groente in te verbouwen en dit te verkopen. Zo staat er nu en later brood op de plank.

Wij komen in actie voor mensen in nood die dagelijks gezond voedsel moeten missen. En dat is belangrijk. Want eten is nodig om te kunnen leren, werken, spelen en te groeien. Jouw hulp is broodnodig voor voedsel voor nu en voor een gezonde toekomst.

Ook in Oene doen we dit jaar weer mee. DV 3 en 4 november kunt u bij Spar Tessemaker actiedagen verwachten. Er is wel veel veranderd, we verzamelen niet meer pakketten of spullen, zoals voor de corona. Wel kunt u bij de Spar geld doneren, of een QR code meenemen, om thuis geld te doneren, via de code. Het geld wat hier verzameld wordt, wordt in de landen zelf gebruikt om directe hulp te bieden, zie hierboven. Kinderen kunnen een kleurplaat maken. Maar  ook ouderen mogen meedoen met het maken van kaarten voor in de voedselpakketten die in de landen zelf worden ingezameld. U kunt ook meedoen met de Onlinecollectebus van mij, Ans Hakkert.