Dutch Eagles te zien in Veluvine

Hits van de Eagles gecombineerd met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek. Op zaterdagavond 26 februari staan de Dutch Eagles op het podium van Veluvine met hun voorstelling ‘Gold’.

Volgens popprofessor Leo Blokhuis is de Haarlemse coverband eigenlijk beter dan de Eagles zelf, maar zover wil de band zelf niet gaan. Wel beschouwen ze zichzelf als de beste coverband van Nederland en blijven zo trouw mogelijk aan de echte ‘Eagles sound’. Dit hoor je terug in de meerstemmige zang en de weergaloze gitaarsolo’s van de zeskoppige band. De Dutch Eagles zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de onbetwiste ultieme vertolkers van dit genre en het tijdperk. Met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier en overtuiging brengen zij deze tijdloze muziek al meer dan tien jaar schijnbaar moeiteloos tot leven.

“Gold staat in deze show voor het zoeken naar het goud binnen de muziek. We nemen je mee op die zoektocht, dat is heel interessant. The Eagles, maar ook een paar tijds- en zielsverwanten. Het blijft fantastisch toch steeds nieuwe pareltjes te (her)ontdekken uit deze gouden periode wat deze muziek betreft. Er zitten heel verassende dingen tussen”, vertelt drummer André Kemp over de show.

In de tijd dat ze niet konden spelen, maakte de band een cd van de show Gold waar ze nu mee touren. Kemp: “Mensen vinden het te gek om iets tastbaars mee naar huis te kunnen nemen van de mooie avond die ze hebben gehad.”

Na anderhalf jaar kan de band eindelijk zijn tour weer hervatten. “Het voelde als een soort tijdcapsule;  je doet weer wat je deed, maar ineens anderhalf jaar verder. Dat was even wennen.

Aan de andere kant zijn we het tijdreizen wel gewend, mensen zeggen na afloop vaak ‘Nou ik was vanavond weer even 18 jaar oud, zat ineens weer midden in mijn jeugd!’. Muziek blijft natuurlijk gekoppeld aan de tijd waarin men er kennis mee maakte en het luisterde, wat voor de meesten een mooie tijd blijkt te zijn geweest. Het is geweldig om al die blije mensen weer te zien, weer te voelen waar je het voor doet; de passie voor mooie muziek met anderen delen. Dat gaat nooit vervelen en daar blijven we naar streven. Ondanks dat ik de meeste mensen die naar de show komen niet ken, voelt het als een hereniging met vrienden, die we hopelijk nog lang zullen kennen en zullen blijven koesteren”, aldus de drummer van de band.

Over de Dutch Eagles

De groep bestaat uit Arto Boyadjian (gitaar en zang), Dennis Allaert (gitaar, percussie en zang) , Ruben van Mastrigt (keyboard, zang en mondharmonica), André Kemp (drums en zang), Jens Huigen (basgitaar en zang) en Ivo Dinkelaar (gitaar en zang). Leuk weetje: in 2018 bracht Boudewijn de Groot zijn album ‘Even Weg’ uit in samenwerking met The Dutch Eagles (te beluisteren op Spotify).

De voorstelling Dutch Eagles – Gold vindt plaats op zaterdag 26 februari om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 28,00 p.p. via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.

Foto: Hans Guldemond