nieuws

Een les over de fiets met Wim Daniëls

NUNSPEET – De komende week te zien in Veluvine: Wim Daniëls en Ricky Risolles.


Wim Daniëls
De voorstelling ‘Filofietsen’ van Wim Daniëls is te zien op vrijdag 17 november, aanvang 20.15 uur. Wim Daniëls doet op verrassende en vermakelijke wijze de historie van de fiets uit de doeken en geeft antwoorden op vragen als: Wie is de uitvinder van de fiets? Waar komt het woord ‘fiets’ vandaan? Waarom vond men lange tijd dat vrouwen niet thuishoorden op de fiets? Hoe plak je een band? Wat is er mis met het vroeger zo populaire lied ‘Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel’? Wie was de eerste Nederlander die op de fiets de wijde wereld introk? Waarom zit de kettingkast rechts van het frame en de bel meestal links? Een bezoek aan de voorstelling ‘Filosofietsen’ maakt fietsen nog fijner. Een voorstelling voor iedereen die een fiets heeft!

Ricky Risolles
De voorstelling ‘Dat heeft zo’n Indo tòg niet nodig…’ van Ricky Risolles is te zien op zaterdag 18 november, aanvang 20.15 uur. Na een megasuccesvolle eerste theatertour ‘Ya, dat is iets Indisch…’ komt Ricky Risolles nu met zijn tweede theatershow ‘Dat heeft zo’n Indo tòg niet nodig…’ Met een mix van stand-up comedy, cabaret, theater en muziek neemt hij je opnieuw mee op een on-Indische manier. Snel, gevat, hard en liefdevol. Hij is de statisfyer die je nooit hoeft op te laden. Ricky Risolles sloopt wederom het beeld dat de Indo alleen maar kan floreren op de achtergrond en nèt als op een eerste date, gaat hij ook nu weer graag met zijn billen bloot. En…niet alleen voor Indo’s!


Nog meer te zien:
  Roué Verveer op 24 november (uitverkocht). Het Feest van Sinterklaas op 29 november. bROTHERS iN bAND op 1 december. #PERFECT op 2 december. Timzingt op 6 december. Van Dik Hout op 7 december. Tineke Schouten op 9 december (uitverkocht). The African mama’s op 20 december. De Notenkraker op 22 december.

‘Dat heeft zo’n Indo tòg niet nodig…’ van Ricky Risolles