nieuws

Een ode aan Herbie Hanrock in Veluvine

NUNSPEET – Michiel Borstlap met band brengt een ode aan de legendarische Amerikaanse bandleider en jazzpianist Herbie Hancock op donderdag 25 april in Veluvine.

Internationaal gelauwerd pianist Michiel Borstlap brengt een ode aan de legendarische Amerikaanse bandleider en jazzpianist Herbie Hancock. Net als Hancock is ook Michiel steeds op zoek naar die verrassende volgende stap in zijn artistieke ontwikkeling. Veelzijdigheid, virtuositeit, showmanship, zakelijk pienter en een bevrijdende lak aan genres of hokjes. Na een aantal prachtige, vaak ook intieme en kwetsbare soloprojecten ging het weer kriebelen: alleen is maar alleen, dus Michiel gaat weer met een eigen band werken, bestaande uit Glenn Gaddum jr., Yoràn Vroom en Jerôme Hol.

Michiel heeft een imposante carrière opgebouwd als solist van het Radio Filharmonisch orkest en het Metropool orkest. Met zijn werken won hij diverse prijzen over de gehele wereld en bracht hij, naast zijn vele samenwerkingen met onder andere Herbie Hancock zelf, acht solo-piano-albums uit. Met wortels in de traditie van de jazz, een eigen opvatting over fusion, pop/rock georiënteerde muziek en impressionisme, onder meer met de prachtige oude piano waarmee het allemaal begon, is hij een unieke pianist. Nu zelf een gevestigde naam eert Michiel deze avond de man die hem vaak de weg mocht wijzen.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.veluvinenunspeet.nl


Te zien in april: Fien & Teun op 3 mei. Jay Frances op 10 mei (uitverkocht). Dilana Smith op 11 mei. Filemon & Lammert op 18 mei. Previewavond op 23 mei.

Corinne Jansen