nieuws

Een prachtig bedrag voor hospice Casa Vera

Ladies’ Circle Epe overhandigt cheque á 2.000 euro

EPE – Ladies’ Circle Epe heeft vorige week een cheque van 2.000 euro aan hospice Casa Vera overhandigd. Het is al weer even geleden en met dit warme weer kunnen we ons  18 november wat moeilijk voor de geest halen. Maar toen hielden de ‘Ladies’ een Beaujolais. De opbrengst van het de verkoop van wijn wordt besteed aan een mooi wandkleed in de woonkamer van het hospice.

Karin Medendorp, de penningmeester van de Ladies, fietst elke dag langs het hospice. Tot de overhandiging van de cheque had ze het bijna-thuis-huis nog niet van binnen gezien. ,,Het hospice ligt er heel mooi bij. Het is echt goed dat we deze voorziening in Epe hebben. Iedereen kan ermee te maken krijgen’’, aldus Medendorp.

Het hospice wordt gerund door vrijwilligers. Zij bieden gasten op een liefdevolle manier begeleiding in de laatste levensfase. Echt een warm alternatief, als het thuis niet meer gaat.

Elk jaar kiezen de leden van de Ladies’ Circle Epe een aantal goede doelen uit. Hiervoor worden dan acties op touw gezet, zoals de Beaujolais, maar ook jaarlijks de kerstbrodenactie. Leden kunnen goede doelen indienen en vervolgens wordt er gestemd. Er was afgelopen jaar helaas geen Beaujolais party bij Cornelis, vanwege de corona maatregelen. Maar er was wel een thuis editie waarbij de Ladies de Beaujolais thuis bezorgden, in combinatie met borrelpakketten van Alexanderhoeve.

,,We overhandigen de cheque altijd na de bestuurswissel. Omdat we dan precies weten wat de kosten waren en de controles zijn geweest. Het bedrag dat overbleef was niet precies 2.000 euro, maar we hebben het iets naar boven afgerond’’, aldus de penningmeester. Zij deed de overhandiging samen met de voorzitter van de Ladies’ Circle, Suzanne Buitenkamp.

De Ladies vinden het leuk om verschillende doelen te helpen. Maar wie weet is hospice Casa Vera nog een keer aan de beurt. ,,We vinden het vooral leuk om ons in te zetten voor een concreet doel voor een organisatie. Voor het hospice was dit de aankleding van de woonkamer.’’

Het bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van een mooi wandkleed in de achterkamer. Daar is nog een kale muur en ook mag de akoestiek iets beter. Een wandkleed dempt het geluid.

Op de foto staan van links naar rechts: Karin Medendorp (penningmeester Ladies’ Circle), Erna van Roekel (coördinator hospice Casa Vera) en Suzanne Buitenkamp (voorzitter Ladies’ Circle).