Eerste voorstellingen Veluvine

De voorstellingen van het culturele seizoen in Veluvine komen steeds dichterbij. Het programma van Veluvine was recent al bekend gemaakt, nu staan de eerste theatervoorstellingen en filmavonden alweer om de hoek.

Haal het doek maar op

30 september gaat de kop eraf met de nieuwe Nederlandse musical ‘Haal het doek maar op’. Een schets over Nederlandse artiesten op de schnabbeltour in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Corona zorgde voor een aangepaste, puur concertante versie waarin de nummers het leeuwendeel vormen. Nu de Nederlandse theaters toch weer beperkt publiek mogen ontvangen, keert het stuk in terug en wordt de tournee door het land afgemaakt. Kaarten voor de avond in Veluvine zijn nog beschikbaar.

Foto: Roy Beusker

Filmhuis

Vanaf 2 oktober start Veluvine met haar bekende Filmhuis. Binnenkort kunnen bezoekers weer genieten van prachtige films in de Nestlézaal van Veluvine. Tijdens de Filmhuis avonden verzorgt Veluvine een verantwoord avondje uit met 1,5 meter afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere routing. Daarnaast ontvangen bezoekers voorafgaand aan de film per mail extra informatie over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften.

Het filmprogramma gaat van start met de succesvolle Nederlandse Film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ met in de hoofdrol cabaretier Herman Finkers en actrice Johanna ter Steege.

Over De Beentjes van Sint-Hildegard

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden.

In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De Beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

De Kaartverkoop voor De Beentjes van Sint-Hildegard start 23 september via www.veluvinenunspeet.nl

Copyright Maarten van Keller