Eerste week van februari is de week van de circulaire economie

Deze eerste week van februari is het de week van de circulaire economie. Wat is eigenlijk een circulaire economie? In onze maatschappij maken we heel veel producten om allerlei redenen. Voor deze producten gebruiken we grondstoffen. Grondstoffen komen van de aarde, maar de meeste grondstoffen kunnen een keer op raken. Dan kunnen we bepaalde producten niet meer maken, denk aan accu’s of mobiele telefoons.

Daarnaast gooien we ook heel veel dingen weg, dingen die we niet meer gebruiken. Ooit waren dat grondstoffen en nu is het afval. Eigenlijk is dat zonde. Daarom recyclen we al veel dingen, maar nog lang niet alles. En dat is precies waar de circulaire economie over gaat. Door alle producten die we niet meer nodig hebben, weer te ontleden in grondstoffen, kunnen we weer nieuwe producten maken. Dit is dan een oneindige cirkel, een circulaire economie zonder afval. Goed voor het milieu dus!

Wat gebeurt er in de week van de circulaire economie?

De week van de circulaire economie wordt georganiseerd door professionals van bedrijven die al stappen hebben gezet naar het hergebruik van grondstoffen. U kunt hier bij zijn! Stel uw eigen Gelders programma met online evenementen samen. Dan kunt u wanneer het u uitkomt online kijken wat er allemaal al gebeurt. Koplopers vertellen enthousiast over hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Dit is weer leerzaam voor andere ondernemers die startend zijn wat betreft de circulaire economie. Deze goede voorbeelden van de koplopers worden ook beloond, want er is een verkiezing aan gekoppeld: de Circular Awards. Er is een prijs voor bedrijven en een prijs voor (semi-)publieke instellingen. U kunt ook stemmen voor de publieksprijs, een aantal bedrijven uit onze regio is genomineerd.

Meer weten over bedrijven in Epe die bezig zijn met dit onderwerp? Lees dan aanstaande woensdag het hele artikel in de Gemeentewijzer van het Veluws Nieuws.