bibliotheek epe

Elburgs voorleeskampioene Rachel door naar provinciale finale!

De regionale voorleeswedstrijd in Apeldoorn is gewonnen door Rachel ten Brink, de voorleeskampioene van de gemeente Elburg. Lokale voorleeskampioenen uit Apeldoorn, Elburg, Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek namen woensdagmiddag deel aan de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De voorleeswedstrijd was met recht een feestelijke voorleesmiddag met twee bibliotheekdirecteuren in de jury, Carin Reinders van CODA Apeldoorn en Hetty van de Weg van Bibliotheek Noord-Veluwe. Twee bibliotheekdirecteuren die het heerlijk vinden om te worden meegenomen in een verhaal. Ze werden op hun wenken bediend. Acht goede voorlezers met evenveel verschillende verhalen: sport, school, humor, spanning, fantasie…. De wereld van de bibliotheek gaat op zo’n middag open. Aanwezige leerkrachten werden met luid applaus in het zonnetje gezet. Zij staan net als ouders aan de basis van het leesplezier van kinderen. In de pauze vertelden de leerkrachten hoe leuk ze het vinden om door deze voorleeswedstrijd geïnspireerd te worden om eens een ander boek voor te lezen op school.

Rachel ten Brink, van Het Sterrenlicht in ’t Harde, is een winnares die dolgraag later als illustrator met haar eigen boeken een plekje in de bibliotheek wil veroveren. Voor nu een terechte kampioene die hoge ogen gaat gooien tijdens de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 4 april in Arnhem. Met een goede inleiding, juiste intonatie en perfecte timing wist ze het publiek mee te voeren met Judith en de eilanddieven. Een fantasierijk verhaal met grappige woordspelingen. Rachel las ontspannen en met heel veel plezier, iedereen heeft ervan genoten!

F

Regionaal Voorleeskampioen Rachel leest voor