Energietips tijdens Repair Café in Kulturhus Oene

Oene – Medewerkers van het Repair café staan zaterdag 8 februari van 9.30 tot 12.00 uur weer klaar om reparaties te verrichten aan elektrische/elektronische apparatuur, tuingereedschap, meubels, speelgoed of andere gebruiksvoorwerpen. Ook de dames zitten paraat om uw kleding te herstellen.

Repair café Oene wordt gehouden in het Kulturhus aan de Dorpsstraat in Oene.

Mensen die iets te repareren hebben krijgen een kop koffie of thee en kunnen zien hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd. Deze ochtend is ook A3B-bouwadvies aanwezig met een stand over energie besparen.

Zij laat zien hoe je met eenvoudige handelingen grip kunt krijgen op het energieverbruik in je woning; niet met grote maatregelen zoals isoleren van vloer/dak/muren, maar wel met het aanbrengen van bijvoorbeeld ledverlichting of de centrale verwarming een graadje lager zetten.

De Stichting Gered Gereedschap neemt graag oud gereedschap in ontvangst. Vrijwilligers knappen dit op, zodat het een tweee leven kan starten in een ontwikkelingsland.

Oude mobieltjes of lege cartridges zijn ook welkom. Opbrengst er van komt ten goede aan KIKA (onderzoek naar kinderkanker).

Informatie over het repair café: via e-mail repaircafeepe@gmail.com of 0578 – 676767. https://koppelswoe.nl/diensten/repair-cafe/