Gemeente Epenieuws

Epe vervangt komend half jaar rioolpersleidingen in buitengebied

Op 25 oktober start de firma Pannekoek GWW uit Vaassen in opdracht van de gemeente Epe met het vervangen van rioolpersleidingen in het buitengebied. 

Het gaat om het vervangen van buizen en kabels langs de Langeweg (Epe/Emst), Grensweg (Epe/Emst), Muggenveldweg (Epe/Emst), Papenstraat (Epe), Woesterweg (Epe), Vaaltkampweg (Epe/Emst) en het verbindingspad tussen de Logtenbergweg en de Pastoorsweg in Vaassen.

Vijf kilometer

In totaal gaat het om ongeveer 5 kilometer. Rioolpersleidingen pompen afvalwater naar een rioolgemaal. Vandaaruit gaat het naar een rioolwaterzuivering waar het wordt schoongemaakt. De gemeente Epe vervangt de leidingen omdat ze verouderd zijn en de kans op storingen te verkleinen. De nieuwe leidingen zijn ook van kunststof maar flexibeler en dikker. Ook de elektriciteitskabels die de pompen in de leidingen van stroom voorzien worden vernieuwd.

Gefaseerd uitvoeren

Als eerste is de Langeweg aan de beurt. Langs een deel van die weg worden de leidingen vervangen. De werkzaamheden daar zijn naar verwachting voor de Kerst afgerond. Daarna volgen de andere wegen.

Langs de overige wegen vervangt de gemeente de leidingen langs de gehele weg. De planning is afhankelijk van het weer. De bewoners van de huizen langs de genoemde wegen worden voordat de werkzaamheden starten nader geïnformeerd. Alle werkzaamheden zijn uiterlijk in april 2022 klaar.

Nauwelijks verkeershinder

Omdat het niet nodig is om voor de werkzaamheden wegen af te sluiten, ondervindt het verkeer er weinig hinder van. Wel kan er af en toe over een kort traject een rijstrook zijn afgesloten waardoor het verkeer beurtelings over één rijstrook moet rijden.