nieuws

Erna haalt bijna 11.000 euro bij elkaar voor hospice Casa Vera

EPE – Menig tuin zal worden opgesierd door een van de vogeltaarten van Erna van Roekel uit Epe. Dat moet haast wel, want zij heeft met de verkoop van vogeltaarten de afgelopen weken 10.890 euro ingezameld voor het hospice. Een fantastische opbrengst, zeker welkom nu de nieuwe locatie aan de Quickbornlaan 13 in Epe gebouwd wordt. ,,Een bloemetje is wel het minste we kunnen geven”, zegt Leo Eland, voorzitter van de Kruimelschaar, tegen Erna van Roekel, in de tuin bij de nieuwe locatie in Epe. ,,In het eerste jaar ging het om een opbrengst van 1.300 euro. En toen waren we ook al zo blij”, weet penningmeester Herman Reurink nog. Hij is ook voor de gelegenheid naar de Quickbornlaan gekomen.

,,Maar ik had het nooit alleen kunnen doen. Ik heb echt heel veel hulp gehad”, zegt Erna. Maar heftige weken waren het wel. Bij Erna thuis is het iets rustiger geworden, maar de spullen die normaal in de schuur staan, staan nog boven in huis. ,,De tent die we extra voor de opslag nodig hadden, staat nu in de schuur te drogen.” Erna is ontzettend blij met de opbrengst, die voor een deel ook bestaat uit wat giften en de inzameling via de collectebus die ze altijd bij de kraam had. ,,Mijn schoondochter heeft ook nog een heel tijd met de bus midden op straat gestaan, echt fantastisch. Hier zijn ook heel mooie bedragen uit gekomen.” Toch had Erna dit enorme bedrag nooit durven dromen. ,,Wij zijn ook wel aangenaam verrast”, zegt Leo namens het bestuur van de Kruimelschaar, waar hospice Casa Vera onder valt. ,,Dat je dit product nog steeds elk jaar weer beter weg weet te zetten. Wij denken dat het heel erg met Erna te maken heeft.” Hier moet Erna even van blozen. Nu is het tijd voor wat rust, want tja, we zijn zo weer een jaar verder. Erna heeft alweer de nodige toezeggingen van bedrijven voor hulp, dus tot volgend jaar!

Mede door Erna en andere mensen die steunen gaat het de goede kant op, maar het bestuur zoekt nog steeds mensen die het hospice verder financieel willen steunen. Wilt u helpen? Het bestuur komt graag met u in contact! U kunt bellen met de voorzitter Leo Eland (tel. 0578 620774) of de penningmeester Herman Reurink (tel. 0578 615640).

Herman Reurink, Erna van Roekel en Leo Eland bij de villa aan de Quickbornlaan 13 in Epe. Deze villa krijgt een paviljoen aangebouwd welke voorziet in drie gastenkamers. Een mooie nieuwe locatie voor het hospice, gereed in het voorjaar.  Op dit moment is het hospice tijdelijk in Oene gevestigd.