nieuws

Erna’s vogeltaarten zijn er weer

Erna ‘bakt’ ze weer voor het hospice, vogeltaarten!

EPE – De ijzers kunnen nog niet uit het vet, maar Erna van Roekel kan al wel het vet voor de vogeltaarten smelten en in vormen gieten. Voor het zevende jaar op rij alweer bakt Erna kleurrijke vogeltaarten om te verkopen vanuit huis en op de kerstmarkten. Het doel? Uiteraard nog steeds voor hospice Casa Vera, waar zij een van de coördinatoren is. ,,Er is gewoon altijd geld nodig voor het hospice. Voor huur, gas-, water en licht, koffie en thee. En de wasmachine draait er op volle toeren. Het is een huishouden wat vierentwintig uur doorgaat”, vertelt Erna.

De garagedeuren bij haar huis aan de Brinklaan 35 staan alweer wagenwijd open en de garage is al behoorlijk gevuld met de creaties. De verkoop van de taarten is begonnen. Wintervoer voor de vogels, maar het staat natuurlijk ook leuk in de tuin. ,,Ik heb van de buurvrouw gedroogde sinaasappel gekregen en bessen. Zo mooi om de taarten mee te versieren.” Ook staat er bij de garage weer een boodschappentas gevuld met servies. ,,Dat komen mensen zomaar brengen. Daar maak ik weer taarten op.” Erna krijgt sowieso veel gesponsord. ,,Weer de houtschijven van Houtzagerij Bosch in Epe – Wissel.  En van de Spar in Oene en de DekaMarkt hier op het marktplein heb ik veel vet gekregen. Altijd weer bijzonder wat mensen bereid zijn te geven. Materialen, maar mensen helpen ook met inpakken.”

Het is elk jaar weer een hele operatie, die weken lang duurt, met pieken op de kerstmarkten van Heerde, Epe, Oene en Vaassen. ,,Hard werken, maar het geeft ook energie.” Vorig jaar was de opbrengst ruim vijfduizend euro, dit hoopt Erna weer te halen. ,,Of wie weet een beetje meer”, hoopt Erna.

Hulp en materialen zijn nog steeds welkom. Kom naar de Brinklaan 35 in Epe, of bel of mail voor meer info naar 06-55874052 of mail naar erna.creatief@kpnmail.nl. Er kunnen ook weer bestellingen gedaan worden. ,,De eerste bestellingen zijn al binnen, meer dan tachtig taarten”, aldus Erna.

Ook dit jaar zal er weer een like-deel-winactie op Facebook plaatsvinden. Houd de Facebookpagina van Hospice Casa Vera dus in de gaten en wie weet wint u een mooie grote vogeltaart op een houtschijf!