veluvine Nunspeet

Expositie Rita Dokter en Bea Jaket in Veluvine Nunspeet

Het nieuwe seizoen van Veluvine gaat van start in september. Naast een programma vol theatervoorstellingen zijn er ook gloednieuwe kunstexposities. In seizoen 20/21 zijn er exposities van maar liefst 9 kunstenaars. De eerste expositie is vanaf 14 september en bestaat uit schilderwerk van Rita Dokter en beeldhouwwerk van Bea Jaket.

Rita Dokter laat op haar doeken inspirerende onderwerpen zien die zich afspelen rond de boerderij, waar zij het karakter van dieren probeert te vangen. Zij beperkt zich niet alleen tot dieren, maar voelt zich ook erg aangetrokken door het waddenlandschap en probeert rust weer te geven in haar schilderijen.

Beeldhouwster Bea Jaket werkt figuratief en abstract, waarbij ze de vorm van de steen tot zijn recht wil laten komen. Soms werkt ze vanuit een ontwerp en zoekt er een steen bij, de andere keer maakt ze iets wat ze al in de steen ziet.

Het werk is tot en met 9 november te bewonderen in de Lentink de Jonge zaal van Veluvine. De expositie is kosteloos te bezichtigen. Exposities zijn alleen te bezoeken tijdens openingstijden van Veluvine. Indien de zaal verhuurd is, kan je de expositie niet bezichtigen. Wij adviseren je vooraf te informeren of de zaal beschikbaar is via 0341 – 442000.

Portret Bea Jaket
Portret Rita Dokter