school met de Bijbel

Feest én afscheid op Oener school

OENE: Op School met de Bijbel in Oene was het voor de vakantie groot feest. Ze vierden in alle groepen het thema “feest” op hun eigen manier. De kleuters hadden als thema “bruiloft”, groep 3-4 “de feestdagen”, groep 5-6 “geboorte, nieuw leven” en groep 7-8 “vrijheid”.

Een week lang stond alles in het teken van “feest: een high tea, waar iedereen iets lekkers mee mocht nemen, een echte taarten bakwedstrijd, een letterfeest, spelletjes, een fotoshoot, een fietstocht en feestelijke lesstof.

Iedere groep heeft zich ook ingezet voor een groot feest later dit jaar in Angola. Zij zamelden geld in door een lopathon, bloemenverkoop, snoep en koek verkoop, alles om de arme kinderen, van de Stichting van juf Smit, een prachtig feest en spullen te geven.

Maar helaas was er ook het afscheid van juf Ineke Boermans, de interne begeleider op school. Zij gaf jarenlang extra begeleiding binnen de school en heeft nu een andere keuze gemaakt. De leerlingen namen afscheid met een lied en cadeaus. Op haar laatste werkdag mocht juf Boermans nog wel de taarten bakwedstrijd jureren. Op de foto staan de winnaars Sara en Romy met hun overheerlijke aardbeien-chocoladetaart en juf Ineke Boermans.