Feestelijke start kaartverkoop Veluvine

De kop is eraf. Afgelopen zaterdag startte het theater met de verkoop van een gloednieuw theaterprogramma voor seizoen 2022-2023. Een vijftigtal voorstellingen zijn sindsdien te boeken via de website van Veluvine. Gedurende het seizoen verwacht het theater hier nog extra voorstellingen aan toe te kunnen voegen. “Het is fantastisch om te zien hoe mensen vandaag massaal kaarten kopen voor ons nieuwe seizoen. We krijgen hele enthousiaste reacties op ons nieuwe programma”, vertelt Hannelore Leusink  (directeur-bestuurder van Veluvine).

Vorige week ontving het theaterminnend publiek van Nunspeet en omstreken het nieuwe programma in de brievenbus. Het programma is ook af te halen in Veluvine of online bekijken via de website van Veluvine. Hierin prijken onder andere grote namen als Jeroen van der Boom, Ellen ten Damme, Karin Bloemen, Richard Groenendijk, Pieter Derks, Freek Bartels en William Rutten.

Ook de 3J’s keren volgend jaar terug naar Nunspeet met hun jubileumshow 15 jaar 3JS. Afgelopen woensdag stonden zij in een uitverkocht Veluvine en namen zij als eerste artiesten de nieuwe programmering in ontvangst en kondigden zij hun nieuwe show aan. “Het programma van 22/23 is een mooie mix van genres. Met de grote musicals Checkpoint Charlie, Blind Date en Mees Kees hebben we een genre naar Nunspeet gehaald die je vaak alleen in de grote theaters tegenkomt. Daar zijn we trots op.”

Met de Ashton Brothers kan het publiek ook echt een spektakel verwachten. Zij komen meerdere dagen naar Nunspeet om te monteren, repeteren en hun try-out in Veluvine te spelen. “Genieten van cultuur is belangrijker dan ooit. Hoe fijn dat we dit allemaal in Nunspeet kunnen aanbieden!”

Preview Avond
Veluvine zal het seizoen officieel starten met haar jaarlijkse Preview Avond op woensdag 14 september a.s. Tijdens dit evenement presenteert Veluvine voor een zacht prijsje heerlijke voorproefjes van wat je mag verwachten in het nieuwe seizoen. Een evenement dat na een aantal jaren nu echt een eigen plekje heeft gekregen. Het blijft een verrassing wie er gaat komen, een gezellige avond is het altijd!

Zomerprogramma
Ook in de zomer valt er genoeg te beleven in het culturele centrum van Nunspeet. Zo komt Tisjeboy Jay zaterdag 18 juni en start Iris Hond op zondag 10 juli de try-out van haar tour ‘Dichterbij’ in Veluvine. Daarnaast komt de Muziekzomer dit jaar weer naar Nunspeet met verrassende muziekensembles, dans, de young artist in residence Coraline Groen (viool) en een muzikale fietstocht. Na het succes van vorig jaar toert Klapstoelkabaret deze zomer ook weer langs Nunspeet. Op een klapstoeltje in de tuin van Veluvine kunnen cabaretliefhebbers nieuw talent ontdekken. Pianist Matteo Mijderwijk, die onder andere op Lowlands, Oerol en het Amsterdam Dance Event optrad brengt op zaterdag 13 augustus zijn nieuwe album Veluwe Suite ten gehore.

Vrienden van Veluvine profiteren t/m 4 juni 2022 van 10% korting op alle nieuwe voorstellingen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via veluvinenunspeet.nl/vrienden of aan de theaterkassa. Het nieuwe programma is te bekijken en te boeken via veluvinenunspeet.nl/agenda.

Foto: Wilco van Munster