nieuws

‘Frame Running’ regiocompetitie wedstrijd eerste keer gehost door Epe

Op zaterdag 10 september is AV Cialfo (Epe) de host van de regiocompetitie Frame Running. Frame Running is een sport voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Deelnemers vanuit oost, west en midden Nederland zullen zich verzamelen op de baan in Epe. Middels speciaal aangemeten frames zullen de deelnemers onderling en tegen zichzelf strijden. Iedereen is uitgenodigd om zaterdag 10 september de atleten aan te moedigen tussen 14.00 en 16.00 op de baan bij AV Cialfo.

Frame Running is de para-atletieksport waarbij de atleet met een running frame op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De running frame is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Een paar jaar geleden is Cathrien Hesselink (trainster) de groep gestart wat een daverend succes bleek te zijn. Twee keer per week racet er een volle groep over de baan en blijft de groep groeien.

De regiocompetitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation. Na 2 jaar wachten kon de Dirk Kuyt Foundation regiocompetitie in april van start. In de afgelopen jaren is er flink getraint. Na enkele competitiedagen is Epe de host van deze competitiedag. De Frame Running atleten van AV Cialfo zullen proberen hun beste prestatie neer te zetten. Maar wat net zo belangrijk is, is het plezier en de ervaring.

U bent uitgenodigd om de atleten aan te komen aanmoedigen op 10 september tussen 14.00 en 16.00 bij AV Cialfo. Dit wordt een primeur voor de sportwereld in Epe!