Gemeente Epe – Bestrijding eikenprocessierups

Axent Groen gaat voor de gemeente de komende weken weer aan de slag met de bestrijding van de eikenprocessierups. Zowel preventief als actief. De eikenprocessierups komt voor in eikenbomen en is de rups van een nachtvlinder. De haartjes van deze rups kunnen jeuk, huiduitslag en irritatie aan ogen of luchtwegen veroorzaken.

Preventieve bestrijding eikenprocessierups
Op het moment dat de bladontwikkeling van de boom en de rups in volle gang is, starten we met het bespuiten van bomen in gebieden waarin de meeste overlast wordt verwacht. Dit doen we 24 uur per dag en met een biologisch bestrijdingsmiddel. Alleen de rupsen worden hiermee gedood.

Actieve bestrijding eikenprocessierups
Op de locaties waar niet gespoten wordt en later toch overlast ontstaat, bestrijden we de rups door deze weg te zuigen. Deze actieve bestrijding gebeurt op plaatsen waar de plaagdruk hoog is en waar mensen het risico lopen met de rups in contact te komen.

Eikenprocessierups bij u in de buurt?
Heeft u last van eikenprocessierupsen in een gemeentelijke boom bij u in de buurt? Meld dit dan bij de gemeente via de website of via telefoonnummer 14 0578. Gaat het om een particuliere boom? Dan is de eigenaar verantwoordelijk voor de bestrijding van de eikenprocessierups.