Gemeente Epenieuws

Gemeente Epe – Informatieavond 5 maart over vliegveld Lelystad

Het ministerie heeft gekozen voor de opening van vliegveld Lelystad. De vliegroutes gaan deels over onze gemeente. Inwoners gaan dit merken in de gemeente Epe. Als u als inwoner schade of hinder vermoedt van het overvliegen van vliegtuigen, dan kunt u een stuitingsbrief sturen naar het ministerie. Deze brief stuurt u om in aanmerking te komen voor een eventuele toekomstige schadevergoeding. Deze stuitingsbrief moet dan wel uiterlijk 31 maart 2020 liggen bij het ministerie.

Om u over deze stuitingsbrief te informeren en het belang van verzenden, organiseert de gemeente Epe samen met de gemeenteraad een informatieavond:

Wanneer:         donderdag 5 maart
Tijd:                  19:30 uur tot 21:00 uur
Locatie:           gemeentehuis van Epe, zij-ingang Albert Heijn

Actuele stand van zaken

Tijdens de informatieavond vertelt wethouder Jan Aalbers over de samenwerking met andere gemeenten en de provincie Gelderland in dit proces. Ook is belangengroep Red de Veluwe deze avond aanwezig om haar kijk op het proces te geven, de gevolgen voor de inwoners van de gemeente Epe en hoe zij vinden dat u met de stuitingsbrief om kunt gaan. Voor vragen over eventuele waardevermindering van uw huis is een onafhankelijk deskundige aanwezig. Voor het beantwoorden van vragen over vliegroutes, de milieueffecten op het gebied van fijnstof en geluid is ook de Omgevingsdienst Veluwe IJssel aanwezig.

We zien u graag op donderdag 5 maart. 

Meer informatie www.epe.nl