Gemeente Epe – Vervoer naar GGD-vaccinatielocatie: hoe werkt het?

Heeft u een brief ontvangen met een uitnodiging om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus? En kunt u niet met de eigen auto of het openbaar vervoer bij de priklocatie komen?

Als u in aanmerking komt voor een coronavaccinatie, dan krijgt u hierover een brief van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de brief staat op welke locatie u de inenting kunt krijgen. Doorloop dan de volgende stappen:

Stap 1: Naar de priklocatie

Heeft u de brief ontvangen? Bedenk dan eerst hoe u naar de priklocatie gaat. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Vervoer via familie, vrienden of buren.
  • Vervoer via een taxibedrijf.
  • Een OV-reis via PlusOV. Meer informatie over reizen op afroep is te vinden op www.plusov.nl. Voor het reserveren van een rit belt u met 088-758 76 54.
  • Vervoer – met Wmo indicatie – via PlusOV. Let op: u kunt alleen gebruik maken van dit vervoer als u van de gemeente een Wmo vervoersindicatie heeft ontvangen. Met een Wmo vervoersindicatie reist u op afroep met PlusOV van en naar de GGD-vaccinatielocatie. U betaalt geen eigen bijdrage voor het reizen naar GGD-vaccinatielocaties. Voor het reserveren van een rit belt u met 088-758 76 54.
  • Vervoer via Valys. Let op: u kunt alleen gebruik maken van dit vervoer als u een mobiliteitsbeperking heeft én beschikt over een Valys pas. Dit vervoer geldt alleen voor ritten vanaf 25 kilometer enkele reis. Voor het reserveren van een rit belt u met 0900-9630 of boekt u de reis via www.valys.nl/een-reis-boeken.

Vervoer via familie, vrienden, buren of een taxi is het snelst. Vervoer via een taxi of een OV-reis via PlusOV kan prijzig zijn. Dit is afhankelijk van de afstand tot de priklocatie.

Is er geen goede oplossing voor u? Zie stap 2.

Stap 2: Bel de GGD voor een vaccinatieafspraak

U belt met de GGD om uw vaccinatie in te plannen.

  • Heeft u vervoer? Regel dan direct na het maken van de vaccinatieafspraak het vervoer. U bent klaar met dit stappenplan.
  • Heeft u geen vervoer? Tijdens het telefoongesprek met de GGD kunt u aangeven dat u vervoer nodig heeft. De GGD zal u dan doorverwijzen naar het publieksinformatienummer coronavirus van de Rijksoverheid.

Stap 3: Bel het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid

Als u uw vaccinatieafspraak heeft gemaakt, belt u direct het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via 0800-1351. Een medewerker van deze hulplijn gaat samen met u op zoek naar een manier om bij de priklocatie te komen.Gemeente