Gemeente Epe

Gemeente Epe zoekt Energiecoaches

In 2050 wil de gemeente Epe CO2 neutraal zijn. We verbruiken niet meer energie dan we duurzaam kunnen opwekken. Dat bereiken wij door te isoleren, zelf energie op te wekken en door slim om te gaan met de energie die we gebruiken. Binnen de gemeente Epe zijn er momenteel 7 energiecoaches actief. Nu de energieprijzen flink stijgen, krijgen we steeds meer vragen van inwoners binnen over energie besparen. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe energiecoaches. Kom jij het team versterken?

Als energiecoach…

Weet jij dat energie besparen thuis begint. Je gaat met mensen in gesprek, samen inventariseer je wensen en geef je besparingstips. Ook help je mensen met mogelijke vervolgstappen die ze kunnen nemen en bespreek je welke subsidiemogelijkheden er zijn. Kortom, jij wekt energie op! Je wordt energiecoach op vrijwillige basis. Je komt bij mensen thuis die een koopwoning of een huurwoning hebben.

We zoeken 2 verschillende soorten energiecoaches:

Energiecoach die het gesprek met inwoners aangaat over energie besparen en grip op je energierekening. Je gaat met bewoners in gesprek om energie te besparen met kleinere maatregelen: kleine beetjes hebben samen een groot effect.

Energiecoach die warmtefoto’s maakt. Je maakt in de winter (vaak vroeg en in de kou) warmtefoto’s van woningen. Met de bewoners bespreek je wat je ziet op de warmtefoto’s en ga je in gesprek over hoe energie te besparen.

Je mag de keuze maken tussen de sociale kant (gedrag, kleinere maatregelen) of de technische kant (warmtefoto’s). Vind je allebei leuk, dat is helemaal geweldig!

Jouw profiel

  • Goede gespreksvaardigheden
  • Brede algemene ontwikkeling
  • 1 halve dag per week beschikbaar voor bezoeken
  • Woonachtig in de gemeente Epe
  • Je hoeft niet technisch te zijn, al kan dit soms wel handig zijn.

Wat krijg jij ervoor terug?

  • Basisopleiding Energiecoach
  • Contacten met andere energiecoaches uit de regio Epe
  • Een enthousiast team van medewerkers vanuit de gemeente
  • Mogelijkheid om bijeenkomsten bij te wonen
  • Flexibiliteit in werkdagen en tijden
  • Vrijwilligersvergoeding per gevoerd gesprek

Daarnaast is dit voor jou een mooie kans om mee te werken aan een betere leefomgeving, dichtbij huis.

Je krijgt een basisopleiding 

Tijdens de opleiding staan gesprekstechnieken en communicatieve vaardigheden centraal. Ook krijg je inzicht in de technische aspecten rondom energiebesparing en je leert naar welke lokale netwerken je kunt doorverwijzen. Deze opleiding is verplicht en start in september. Na de opleiding start je, onder goede begeleiding, als energiecoach. Je loopt bv een paar keer mee met een andere coach.

De energiecoaches die warmtefoto’s gaan maken, krijgen in oktober een extra cursus over hoe je een goede warmtefoto maakt en wat er bij komt kijken. Je wordt geen thermograaf, maar krijgt de beginselen van de warmtefototechniek uitgelegd, waarna je zelf aan de slag kunt met warmtefoto’s maken.

Interesse?

Mail je CV en motivatie naar Marjet Verstrijden: marjet.verstrijden@epe.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 5 september 2022. Heb je vragen over de rol als energiecoach? Dan kan je deze, bij voorkeur, per email stellen aan Marjet. Bellen kan ook: 14 0578, wel pas vanaf 22 augustus vanwege vakantie. Solliciteren kan tot en met 29 augustus 2022.

Houdt er rekening mee dat je een VOG kunt overleggen.