museum oenenieuws

Geslaagde heropening Museum Oene

Afgelopen zaterdag was het dan zover, het Cultuur Historisch Museum in Oene werd heropend op de nieuwe locatie. Het Cultuur Historisch Museum Oene is per 1 januari 2023 verhuisd van Houtweg 40 te Oene naar het Kulturhus, Dorpsstraat 16A te Oene. Zoals wethouder Annemiek van Loon zo mooi zei: “Op een prachtige locatie In het hart van de Oener gemeenschap”. Ze was aanwezig als afgevaardigde van de gemeente Epe. Ria Koert werd bedankt voor de vele jaren waarin het Museum in het Atelier zat. Daarnaast was An Boltjes , voormalig hoofd wijkverpleging uitgenodigd om een lezing te geven over het wel en wee van het Groene Kruis in Oene. Dit deed ze op voortreffelijke wijze. Er kwamen foto’s langs van ouders met baby’s, die lang geleden bij het Groene kruis gebouw ter controle waren geweest. De baby’s van toen waren zelfs aanwezig in de volle zaal. Na de lezing kregen de aanwezige gasten de gelegenheid om de nieuwe expositie ‘Gezondheidszorg in Oene’ te bezoeken onder het genot van een hapje en een drankje. Het is zeker de moeite waard om eens bij het Museum te gaan kijken!
Ook zijn er nog de permanente exposities “Oene in oorlogstijd”, waaronder de vliegtuigcrash van juni 1944 en het bombardement van maart 1945. Daarnaast is er aandacht voor Zuivelfabriek ‘De Hoop’ en hygiëne.

Openingstijden:
Vrijdag en zaterdag van 13:30 – 16:00 uur.
Groepen op afspraak: ook op andere dagen/tijdstippen mogelijk.

Bezoekadres:
Kulturhus Oene, 1e verdieping
Dorpsstraat 16A,
8167 NL  Oene

voorzitter Dikkie Huiskamp-van Hell

voorzitter Dikkie Huiskamp-van Hell bedankt Ria Koert
Het Groene kruis gebouw
Enkele moeders op bezoek
Dikkie Huiskamp-van Hell met wethouder Annemiek van Loon
An Boltjes gaf een boeiende lezing over de geschiedenis van de gezondsheidszorg
Het Museum
Er was ook nog een imposante verzameling Eierdopjes
“Oene in oorlogstijd”
De vele voorwerpen werden door de gasten aandachtig bestudeerd, en vaak herkent,
In deze vitrine een overzicht met foto’s van alle dokters in Oene, als u ze wat beter wilt bekijken zult u echt het museum moeten bezoeken!