nieuws

Handig worden met digitale zorg – gratis cursus

Handig worden met digitale zorg

Gratis cursus bij de Bibliotheek Noord-Veluwe

Leren hoe je het patiëntenportaal van de huisarts gebruikt? Dat kan bij de gratis cursus DigiVitaler bij de bibliotheek in Vaassen. Met een patiëntenportaal heb je overal toegang tot je medische gegevens, kun je afspraken inzien en afspraken maken, herhaalrecepten aanvragen en kun je vragen stellen. De cursus is op 14 en 21 februari.

Over zorg en gezondheid kun je steeds meer regelen via computer, tablet en smartphone. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat je jouw gegevens dan altijd bij de hand hebt.

“Blij dat ik de cursus gedaan heb, ik ben zo enthousiast dat ik al anderen hierop gewezen heb!”, zo reageerde een deelnemer van een eerdere cursus DigiVitaler. Ook een van de andere deelnemers reageerde spontaan “Tijdens de cursus kreeg ik tips en kon ik onder begeleiding oefenen. Ik kan nu mijn medische gegevens bekijken zonder dat ik anderen om hulp hoef te vragen. Dat is voor mij belangrijk, ik wil zelfstandig blijven”.

Janny Bultman, een van de medewerkers van Bibliotheek Noord-Veluwe die betrokken is bij DigiVitaler, geeft wat uitleg. “Tijdens deze cursus, die bestaat uit twee lessen van ongeveer 1,5 uur, leren deelnemers hoe ze zelf hun gezondheidszaken regelen via internet. Ze oefenen hoe ze inloggen en hoe ze hun medische gegevens bekijken in het patiëntenportaal van hun huisarts. Deelnemers krijgen les in kleine groepjes. De training bestaat uit 2 bijeenkomsten. De 1ste les werken we in een demo omgeving, de 2e keer gaan we het patiëntenportaal van de eigen huisarts gebruiken. Na afloop krijg je een certificaat als bewijs van deelname.”

Deelname aan de cursus DigiVitaler is gratis. Janny: “Mensen hoeven zelfs geen lid te zijn van de bibliotheek. Wel is het handig om een beetje ervaring te hebben met een computer, tablet of smartphone.”

Meer informatie over DigiVitaler en aanmelden voor de cursus kan via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/digivitaler, via de servicebalie of telefonisch via 0578-571659 (bibliotheek Vaassen).