nieuws

Helpende handen voor mantelzorgers

Karin Meijer uit Epe: ‘We werken vanuit ons hart’

EPE – Karin Meijer uit Epe is onlangs gestart met haar bedrijf Helpende hand mantelzorgondersteuning. De initiatiefnemer vertelt erover: “Wij ondersteunen mantelzorgers. Dat kan tijdelijk zijn, maar ook voor een langere periode. Verder bieden onze ‘helpende handen’ extra zorgondersteuning.”

De organisatie brengt vraag en aanbod samen. “Er zijn mensen die graag iets voor anderen willen betekenen. Die melden zich aan bij ons. Ze willen mantelzorgers ondersteunen of hun dagelijkse takenpakket (tijdelijk) uit handen nemen. Inmiddels zijn er ruim dertig mensen die zich bij ons hebben aangemeld. We bestrijken een hele regio. De helft van hen komt uit de gemeente Epe. De andere helft uit Apeldoorn en ruime omgeving.”

Naast Bij de hand nu ook Helpende hand
Het feit dat Helpende hand mantelzorgondersteuning meteen al zo veel regionale aandacht genereert, is volgens Karin Meijer wel te verklaren. Jaren geleden begon ze haar gastouderbureau Bij de hand. “Daarvoor zijn inmiddels talloze gastouders in de gemeentes Epe, Heerde en Apeldoorn actief. We hebben al de nodige ervaring in het bemiddelen van vraag en aanbod voor de opvang van kinderen. Dit maakt dat we ook een goede partij kunnen zijn voor anderen die extra ondersteuning thuis kunnen gebruiken. Naast Bij de hand is er nu dus ook (een) Helpende hand.”
De eerste hulpvragen druppelen inmiddels binnen, vertelt Karin Meijer enthousiast. “We hebben bijvoorbeeld een match gemaakt met een ouder echtpaar waarbij één van de twee tijdelijk is uitgevallen als mantelzorger van de andere. Kinderen wonen niet in de buurt, dus het echtpaar zat met de handen in het haar. We hebben de juiste persoon bij het echtpaar geselecteerd en die is inmiddels op dagelijkse basis bij hen aan het werk. Kleine klusjes rondom huis uitvoeren, ‘vervoer van a naar b’, het avondeten voorbereiden of maken. Het lijkt helemaal niet zo spannend, maar het is voor het echtpaar zeer belangrijk.”

Oproep
Warm, betrokken, open en eerlijk. Het zijn enkele kernwoorden van het nieuwe bedrijf van Karin Meijer. “Soms is de vraag klein en tijdelijk, soms zoekt men iemand voor langere tijd. We hebben oor en oog voor uw verhaal en proberen zo een match te maken. We werken vanuit ons hart. Ik roep de mantelzorgers hierbij op om hun vragen bij Helpende hand mantelzorgondersteuning neer te leggen. Een maatschappelijk betrokken organisatie die, vanuit haar expertise in bemiddeling, betekenisvol werk doet om vraag en aanbod op het gebied van mantelzorgondersteuning bij elkaar te brengen. Dit maakt ons een ervaren zorgintermediair. Onze medewerkers zijn lokaal en maatschappelijk betrokken. We hopen betekenisvol werk te doen voor jong en oud.”

De kosten voor deze bijzondere ‘helpende handen’ zijn gebaseerd op het aantal gewerkte uren tegen het afgesproken uurtarief. Karin Meijer: “Dit bespreken wij vooraf met u, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.”

Karin Meijer is onlangs haar bedrijf Helpende Hand mantelzorgondersteuning begonnen. “Ik ben jaren geleden gestart met het gastouderbureau Bij de Hand. Dit is een logisch vervolg daarop.” (Eigen Foto)