Herfstvakantietip: Familiefestival Kleurrijk in Veluvine

Voor de vierde keer op rij organiseert Veluvine een interactieve ochtend waarbij kinderen op een toegankelijke wijze kennis kunnen maken met theater en kunst. Dit jaar organiseert Veluvine het gratis Familiefestival Kleurrijk in de herfstvakantie op zaterdag 26 oktober vanaf 09.30 uur.

Tijdens dit familiefestival kunnen kinderen vanaf 2 jaar samen met hun (groot)ouders spelenderwijs kennis maken met de wereld van kleur en vorm. De ontdekkingsreis begint al in de foyer van Veluvine! Deze wordt namelijk omgetoverd tot een interactieve speeltuin en een wondere wereld van kleuren en figuren, waar regels vervagen en fantasie en plezier alle ruimte krijgen. Bouw je eigen totempaal van abstracte vormen, duik in een levensgrote blokkendoos, verkleed je tot vierkant of cirkel of maak een foto van je eigen gecreëerde, levensechte schilderij waarin het hele gezin een rol speelt.

Naast deze wondere wereld in de foyer van Veluvine, zijn er ook twee gratis voorstellingen te zien deze ochtend. De allerkleinsten (2+) kunnen om 10.00 en 11.45 uur genieten van de voorstelling ‘Geel’. Met mime, livemuziek en animaties wordt het publiek meegenomen door een geel meisje en een gele muzikant in een gele wereld. Alle tinten geel van Vincent van Gogh komen voorbij. Tot er een blauw meisje met een blauwe koffer verschijnt en ze ontdekken dat ze met geel en blauw groen krijgen en zo een kleurrijke wereld kunnen creëren. Voor kinderen vanaf 4 jaar is om 10.15 uur de voorstelling ‘Het Grote Kleurenballet’ te zien. Tijdens deze voorstelling zullen steeds meer fascinerende kleuren en vormen op het podium komen: een grote gele bal met vrouwenbenen en een stoere blauwe streep met armen die strak op de maat van de muziek beweegt. ‘Het Grote Kleuren Ballet’ is een voorstelling vol hilarische momenten!

Familiefestival Kleurrijk wordt in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe en Rabobank Noord Veluwe georganiseerd en is gratis toegankelijk. Kijk op www.veluvinenunspeet.nl voor meer informatie. We raden aan om op tijd te komen, want vol = vol.