nieuws

Hier kan je je booster halen zonder afspraak

Hier kan je je booster halen zonder afspraak

In Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen kun je vanaf woensdag 12 januari zonder afspraak de boosterprik halen. Vanaf vrijdag 14 januari kun je ook in Harderwijk boosteren zonder afspraak. Voor een 1e of 2e vaccinatie kun je op alle locaties van de GGD Noord- en Oost-Gelderland zonder afspraak terecht.

“Steeds meer mensen hebben hun booster al gehaald”, zegt Anneloes Vos, projectleider Vaccineren van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. “Dat betekent dat er op steeds meer locaties ruimte is om te boosteren zonder afspraak. Wij hopen dat de vrije inloop de drempel verlaagt om de booster te halen.” Voor een booster op de vaccinatielocatie in Lichtenvoorde moet nog wel een afspraak gemaakt worden. GGD Noord- en Oost-Gelderland hoopt ook daar binnen twee weken de booster zonder afspraak aan te kunnen bieden.

Wel of geen afspraak maken?

Mét een afspraak gaat het proces op de vaccinatielocatie soms net iets sneller, omdat de gegevens van de bezoeker dan al geregistreerd zijn. Het is daarom nog steeds mogelijk om een afspraak te maken voor een 1e, 2e of booster-vaccinatie. “Als je al een afspraak hebt gemaakt die later is gepland of op een locatie verder weg, dan kun je ook gebruikmaken van de vrije inloop op een andere locatie of een ander tijdstip. Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie”, adviseert Vos. “De afspraak wordt dan uit het systeem gehaald om fouten in de registratie te voorkomen.”