Hof van Heden 17 juli op de planken bij Veluvine


Een muziektheater over de Zeven Zonden waarin sopraan, violiste en pianiste samenkomen.

Een beetje liedrecital, een beetje muziektheater, maar vooral heel veel passie. In Hof van Heden wentelen pianiste Heleen Vegter, sopraan Charlotte Houberg en violiste Eva Traa zich in de zeven zonden: champagne, sigaretten, luiheid en geheime afspraakjes. Maar is schaamteloos zondigen nog wel van deze tijd? Of zijn er andere manieren om extase te vinden.

Rachmaninoff & Bartók
De verlangens en zondige gedachtes van pianist, zangeres en violist komen tot leven op het toneel in zeven klassieke stukken die de musici hebben gekozen. Je hoort onder meer werk van Rachmaninoff en Bartók terug en aan het einde een lied van Schumann, gezongen door Charlotte Houberg. De liederen zijn aan elkaar gecomponeerd en gearrangeerd door Anne-Maartje Lemereis.

Het idee voor de voorstelling is ontstaan tijdens de Covid-19 pandemie toen sopraan Charlotte Houberg op zoek ging naar manieren om aan de slag te blijven. “Een situatie die ons als mensheid dwong ons leven zo aan te passen dat we keihard tegen de verlangens aan liepen die ons zo gewoon waren geworden.” Samen met Heleen Vegter trad ze vorig jaar augustus ook in Veluvine op met de zomerproductie Sole e Amore. De voorstelling van Hof van Heden is onderdeel van het Veluvine Zomerprogramma en is te bezoeken op 17 juli om 20.15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop aan de kassa of online via www.veluvine.nl.

 fotograaf, Ine van der Sluis