Hospice Casa Vera is verhuisd naar nieuwe locatie


EPE – Na jaren hard werken door heel veel mensen is het eindelijk zo ver. Hospice Casa Vera heeft een eigen plek, met meer ruimte en grotere gastenkamers. De verhuizing op 7 april, van Oene naar de Quickbornlaan 13 in Epe, is voorspoedig verlopen.
De villa met het nieuwe gastenverblijf ligt er prachtig bij. De nieuwe locatie van het hospice is sinds dinsdag 7 april in gebruik. De verhuizing vond plaats met één gast. De vrijwilligers kijken uit naar hun werk op de nieuwe locatie. Wel moeten het bestuur en de vrijwilligers nu afscheid nemen van Oene. Iedereen is zeer dankbaar voor de steun en gastvrijheid die Oene de afgelopen drie jaar heeft geboden. Niet alleen de verhuizing, maar de hele verbouwing van de nieuwe locatie, vanaf de aanschaf, is zeer
voorspoedig verlopen. Zo zijn er geen problemen geweest met PFAS (nieuwe norm over het gehalte chemische stoffen die in de bodem mogen zitten), omdat aannemer Braakman & Pannekoek voor de nieuwe regelgeving met de met de verbouwing is begonnen. Helaas is een officiële opening door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus niet mogelijk. De openingscommissie had al behoorlijk hard gewerkt aan een driedaags programma, om het hospice op gepaste wijze te openen. Een gezellige avond voor alle vrijwilligers, een officiële opening met
burgemeester Tom Horn en een open dag voor alle mensen uit Epe. Het kan helaas geen doorgang vinden. Later dit jaar kunnen er mogelijk toch nog een aantal activiteiten in gepaste vorm plaatsvinden. Ook wil het bestuur van de Kruimelschaar – waar Casa Vera een onderdeel van is – heel graag de sponsoren nog met een bijeenkomst bedanken voor hun bijdrage.
Mede door de vele bedrijven die sponsoren en andere mensen die helpen gaat het de goede kant op, maar er is nog steeds steun nodig. Wilt u helpen? Neem dan contact op met Dick Koster via 06-53331981 of dkoster@kpnmail.nl.